lostyazilim
tr.link

Cpm reklam şirketleriyle ilgili bir kaç soru ?

3 Mesajlar 674 Okunma
lstbozum
tr.link

grover1986 grover1986 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 47
  • Beğeniler 6 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar aslında konum Adsense ile ilgili değil fakat nereye açacağımı bilemedim cpm konusunda bilgisi olan yazarsa sevinirim;

1- Diyelim ki x şirketinden cpm reklamları alıyoruz sitemize ve sitede tek bir reklam var 1000 gösterime 1 dolar verildiğini hesaba katarsak günde tek reklamdan 1 dolar kazanıyoruz diyelim, sitedeki reklamları 3'e çıkardığımızda hit değişmezken gelirim 3 dolara çıkar mı ?

2- Cpm reklam şirketleri 1000 görüntülenmeye x dolar veriyoruz derken 1000 tekil hit'den mi bahsediyorlar yoksa atıyorum "siteye 500 kişi girmiş her birisi 2 sayfa gezmiş ve 1000 görüntülenme olmuş" bunu mu 1000 görüntülenme olarak algılıyorlar ?

3- Hali hazırda sitemizde x şirketinin 2-3 adet cpm reklamı varken y şirketinden popup reklam ya da aynı şekilde reklamlar eklesem sorun çıkar mı reklam şirketlerinden biri yada ikisi sorun çıkarır mı ban yermiyim ?

wmaraci
reklam

Benjamin Benjamin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 48 / E
  • Meslek Özel Şirket
  • Konum Gaziantep
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 17 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
1- CPM lerde geri dönüşlü reklam olabiliyor ama her reklam firması için geçerli değil bazıları gösterim alabilmek için fazla reklam koyuyor.

2- Evet ama Bu seçenekte her reklam firmasına göre değişir.Genellikle 1000 tekil hit değilde 500 kişide 1000 de olabilir hatta 100 kişide 1.000 görüntülemede olabilir.

3- Adsense varken diğer şirketleri koyarsanız sıkıntı çıkabiliyor ama diğer reklam firmalarının reklamlarını yayınlamak sıkıntı çıkaramaz.3 tane CPM yeter hocam farklı firmadan cpm almanıza gerek yok popup veya splash alabilirsiniz.

grover1986 grover1986 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 47
  • Beğeniler 6 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
1- tam anlamadım
3- hocam ne kadar reklam koyarsak o kadar kazanıyoruz mantığıyla yaklaşıyorum olaya ben.

Ek Olarak: başka cevap verecek olan yok mu?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al