-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar,
Enpara hesabımdan dün sabah encardım yanımdayken istanbul-pendik civarında bir finansbank atm'sinden bilgim dışında para çekilmiş. Sabah 09:40 da çekilmiş, 09:45 de hemen enpara çözüm merkezini aradım. Kaydımı oluşturdum. 10:30 gibi finansbank numarasıyla bir adam aradı. Şüphelendiğiniz bir durum var mı? diye sordu. Bende atm'de para yatırıp çekerken kullandığım bir kart olduğunu en son 3 hafta önce dışardan yemek söylediğimi yemek getiren kişinin 2 pos cihazı olduğunu 6-7 kere deneme yaptığını belirttim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim dedi ve kapattı.
Sorum şu bilgili arkadaşlar eğer bu pos cihazında kopyalama olduysa paramı geri iade ederler mi?
Ecancan
Paylaşmak Güzeldir
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
para iadesi olmaz bu tur durumlarda :(
Ayrica pos cihazindan nasil kopyaladi merak ettim
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ayrica pos cihazindan nasil kopyaladi merak ettim
Araştırmalarıma göre banka kartını geçirdikleri alana okuyucu yerleştiriyorlarmış. Sonrasında kartın kopyasını basıyorlarmış. İade konusunda emin misiniz hocam?
Teşekkürler
nrkn
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Founder®, CDCS®, BA®
-
-
Ad Soyad
N** A**
-
-
-
Ticaret
106, (%100)
ATM'den para çekme işlemi oldu ise, bankanın atmleri izleyen güvenlik kameraları mevcuttur. Bunlar incelendikten sonra banka aksiyon alacaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
ATM'den para çekme işlemi oldu ise, bankanın atmleri izleyen güvenlik kameraları mevcuttur. Bunlar incelendikten sonra banka aksiyon alacaktır.
Olaydan 1 saat sonra arayan adam güvenlik kameralarında sizin çekmediğiniz gözüküyor dedi. İstanbul - pendikte çekilmiş hiç o tarafada gitmedim. Kadıköy civarında ikamet ediyorum. Olay tamamiyle ilginç bir hal :(
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Bilgi işlem müdürü
-
-
Ad Soyad
S** M**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Gelen kişinin elindeki pos cihazlarından bir tanesi muhtemelen pos cihazı görünümünde kart ve pin bilgilerini çalmak için yapılmış bir cihaz. Bu tür cihazlar var. Bulmak çok zor değil. Bu yöntem ile kartınız kopyalanmış gibi gözüküyor ama sorun banka tarafından çözülecektir eminim.
Biz de o kadar kartla alışveriş vs. yapıyoruz hesaplarımıza hiç bakmıyoruz nerde ne zaman harcama yapılmış diye belki bizimkinden de çektiler kaç kere haberimiz yok. Tutar çok büyük müydü? Geçmiş olsun..
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Seo Danışmanı
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Gelen kişinin elindeki pos cihazlarından bir tanesi muhtemelen pos cihazı görünümünde kart ve pin bilgilerini çalmak için yapılmış bir cihaz. Bu tür cihazlar var. Bulmak çok zor değil. Bu yöntem ile kartınız kopyalanmış gibi gözüküyor ama sorun banka tarafından çözülecektir eminim.
Biz de o kadar kartla alışveriş vs. yapıyoruz hesaplarımıza hiç bakmıyoruz nerde ne zaman harcama yapılmış diye belki bizimkinden de çektiler kaç kere haberimiz yok. Tutar çok büyük müydü? Geçmiş olsun..
Birikim hesabını boşaltmışlar. Tutar 4 haneli. :( Teşekkürler.
Endişe edecek bir durum yok o halde.., bankalar bu tür durumlarda şahıs tespit edildikten sonra iade etmektedir tutarı hesaba.. Yasal işlemleri banka yürütüyor zaten..
İnşallah hocam bekliyorum işte teşekkürler.