lostyazilim
tr.link

Enpara Hesabımdan Encardım Yanımdayken Para Çekildi

24 Mesajlar 3.913 Okunma
lstbozum
tr.link

tikktakk tikktakk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 6 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar,

Enpara hesabımdan dün sabah encardım yanımdayken istanbul-pendik civarında bir finansbank atm'sinden bilgim dışında para çekilmiş. Sabah 09:40 da çekilmiş, 09:45 de hemen enpara çözüm merkezini aradım. Kaydımı oluşturdum. 10:30 gibi finansbank numarasıyla bir adam aradı. Şüphelendiğiniz bir durum var mı? diye sordu. Bende atm'de para yatırıp çekerken kullandığım bir kart olduğunu en son 3 hafta önce dışardan yemek söylediğimi yemek getiren kişinin 2 pos cihazı olduğunu 6-7 kere deneme yaptığını belirttim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim dedi ve kapattı.

Sorum şu bilgili arkadaşlar eğer bu pos cihazında kopyalama olduysa paramı geri iade ederler mi?

wmaraci
reklam

Ecancan Ecancan Paylaşmak Güzeldir Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad A** C**
  • Mesajlar 932
  • Beğeniler 359 / 215
  • Ticaret 30, (%100)
para iadesi olmaz bu tur durumlarda :(

Ayrica pos cihazindan nasil kopyaladi merak ettim

• Üyelik 20.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 6 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Ayrica pos cihazindan nasil kopyaladi merak ettim

Araştırmalarıma göre banka kartını geçirdikleri alana okuyucu yerleştiriyorlarmış. Sonrasında kartın kopyasını basıyorlarmış. İade konusunda emin misiniz hocam?

Teşekkürler

nrkn nrkn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Founder®, CDCS®, BA®
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 633
  • Beğeniler 68 / 229
  • Ticaret 106, (%100)
ATM'den para çekme işlemi oldu ise, bankanın atmleri izleyen güvenlik kameraları mevcuttur. Bunlar incelendikten sonra banka aksiyon alacaktır.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 20.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 6 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
ATM'den para çekme işlemi oldu ise, bankanın atmleri izleyen güvenlik kameraları mevcuttur. Bunlar incelendikten sonra banka aksiyon alacaktır.

Olaydan 1 saat sonra arayan adam güvenlik kameralarında sizin çekmediğiniz gözüküyor dedi. İstanbul - pendikte çekilmiş hiç o tarafada gitmedim. Kadıköy civarında ikamet ediyorum. Olay tamamiyle ilginç bir hal :(

Engin07 Engin07 Engin ÖZTÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 20.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 1965
  • Beğeniler 700 / 560
  • Ticaret 36, (%100)
tikktakk avukatınızla görüşün gerekli davayı açın, banka geri ödeme yapmasa bile parayı çekeni yakalayın en azından.

• Üyelik 20.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 6 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Engin07 banka kaydın sonuçlanmasını bekleyin. Çözüm merkezimiz emniyetle iletişim halinde dedi. Kayıt olumsuz sonuçlanırsa savcılığa dilekçe vericem.

ParaGon ParaGon WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Bilgi işlem müdürü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 221
  • Beğeniler 27 / 38
  • Ticaret 4, (%100)
Gelen kişinin elindeki pos cihazlarından bir tanesi muhtemelen pos cihazı görünümünde kart ve pin bilgilerini çalmak için yapılmış bir cihaz. Bu tür cihazlar var. Bulmak çok zor değil. Bu yöntem ile kartınız kopyalanmış gibi gözüküyor ama sorun banka tarafından çözülecektir eminim.

Biz de o kadar kartla alışveriş vs. yapıyoruz hesaplarımıza hiç bakmıyoruz nerde ne zaman harcama yapılmış diye belki bizimkinden de çektiler kaç kere haberimiz yok. Tutar çok büyük müydü? Geçmiş olsun..

nrkn nrkn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Founder®, CDCS®, BA®
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 633
  • Beğeniler 68 / 229
  • Ticaret 106, (%100)

tikktakk adlı üyeden alıntı

Olaydan 1 saat sonra arayan adam güvenlik kameralarında sizin çekmediğiniz gözüküyor dedi. İstanbul - pendikte çekilmiş hiç o tarafada gitmedim. Kadıköy civarında ikamet ediyorum. Olay tamamiyle ilginç bir hal :(

Endişe edecek bir durum yok o halde.., bankalar bu tür durumlarda şahıs tespit edildikten sonra iade etmektedir tutarı hesaba.. Yasal işlemleri banka yürütüyor zaten..

• Üyelik 20.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 6 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Gelen kişinin elindeki pos cihazlarından bir tanesi muhtemelen pos cihazı görünümünde kart ve pin bilgilerini çalmak için yapılmış bir cihaz. Bu tür cihazlar var. Bulmak çok zor değil. Bu yöntem ile kartınız kopyalanmış gibi gözüküyor ama sorun banka tarafından çözülecektir eminim.

Biz de o kadar kartla alışveriş vs. yapıyoruz hesaplarımıza hiç bakmıyoruz nerde ne zaman harcama yapılmış diye belki bizimkinden de çektiler kaç kere haberimiz yok. Tutar çok büyük müydü? Geçmiş olsun..

Birikim hesabını boşaltmışlar. Tutar 4 haneli. :( Teşekkürler.

Endişe edecek bir durum yok o halde.., bankalar bu tür durumlarda şahıs tespit edildikten sonra iade etmektedir tutarı hesaba.. Yasal işlemleri banka yürütüyor zaten..

İnşallah hocam bekliyorum işte teşekkürler.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al