nrkn
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Founder®, CDCS®, BA®
-
-
Ad Soyad
N** A**
-
-
-
Ticaret
106, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Şunu deneyen oldumu merak ettim..
Örneğin; Mevcut bir sitemi kapatıyorum diyelim, sitemap ve tüm url leri tools aracılığı ile sildim/kaldırdım.
Bu sitede bulunan içerikleri yeni açılan siteye eklememiz durumunda özgün bir içerik haline getirmiş olabilir miyiz ?
Fikri olan var mıdır ?
Teşekkürler,
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Google kendi önbelleğinde o içerikleri barındırıyor diye biliyorum. Buna göre de yeni siteye girilen içerikler o önbellek ile bire bir aynı olacağı için özgün sayılmaz sanırım.
Kesin bilgi değil fakat ben böyle yorumladım bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim şayet bende merak ediyorum.
sefacandemir.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ademoğlu
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Tüm indexler google'den kalkarsa neden olmasın diyorum ben.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
-
Ad Soyad
B** i**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
İçerikler daha önce indexlendiği için silip yeni siteye eklemeniz bir şey değiştirmez, ancak verdiğim URL'de ki işlemleri yaparsanız hiç yoktan içerikleri taşıdığınız sitenin kopya içerik muamelesi görmesinin önüne geçersiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğrafçı - Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam google'ın bu tarz şeyler için bir hizmeti zaten var. Domain değişikliği yapacağınızı google'a bildirip bu işlemi yaparsanız özgünlüğünüzden bir şey kaybetmezsiniz. Gerekli yönergeleri google vermiş zaten ama kafanıza takılan bir soru olursada pm ile yardımcı olabilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web & Grafik ve iOS
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam google bu tarz şeylerde 301 yönlendirmesi yap yeter diyor, yanlış biliyorsam düzeltin. Ben önceki sitemi kapatmadım, httacces dosyası vasıtasıyla 301 yönlendirmesi yaptım yeni siteye ve zamanla o yönlendirmelerde ortadan kalkıp direkt yeni sitemdeki içerikler yerlerini aldı googlede. Hiçbir kayıp yaşamadım ne özgünlük açısından nede google ziyaretçi sayısı bakımından. Hatta yarı yarıya yükseldi trafiğim organik olarak :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
39, (%97)
301 yönlendirmesi yaptıktan sonra, webmaster tools üzerinden adres değişikliğini belirtirseniz sorun olmayacaktır.