eskimi
WM Aracı
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
TekstiL
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Slm arkadaşlar dün gece saat: 11.00 cıvarı sosyal aglarında özellikle facebook, twitter, ve youtube, de ciddi bir sekilde yavaşlama meydana geldi sizce bu yavaşlamanın sebebi ne olabilir konuyla alakalı bir bilgisi olan varmı acaba.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
askerimizin sınır dışında yaptığı operasyonları sosyal medyada provoke etmesinler diye bir engel söz konusuymuş. en azından ben böyle biliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
312, (%100)
Haberlere biraz göz attım; Van'da yaşanan terör saldırılarından dolayıda olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Seo
-
-
Ad Soyad
H** Ü**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
İtalya'da yaşanan deprem yüzünden oldu..
Bedava Parfüm Burada => https://bedavanumune.net/
FOY
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Pazarlama
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Sosyal medyaya her türlü müdahale mantıksız. Dns değişikliği ile özellikle zenmate sayesinde ben hiç etkilenmiyorum mesela. terör gruplarının konuşması böyle engellenemez. Proveke etsem yine ederim. 2 saat sonra açıldığında ederim yani ne var. Alamsız bir hareket.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
sizi merhalelerden [aşamalardan] geçirerek o yarattı. (nuh 14)
bir ayette ben yazayım. bu ayet evrimi destekler nitelikte olabilir. koskoca islam dönemi bilginleri bile evrimi zamanında tartışmışlar. arapçaya hakim doğa bilimlerinde zirvede olan bu insanlar kafir mi oldu sizin dininize göre?
internette bulduğum bir yazıyı da yazayım.
giriş :
her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi? (enbiya 30)
allah, her dabbeyi [her hayvanı, her canlıyı] sudan yarattı. (nur 45)
allah sizi topraktan, sonra meniden yarattı. (fatır 1)
yarattığı her şeyi güzel yaratan ve insanı yaratmaya bir çamurdan başlayan odur.
sonra onun zürriyetini, değersiz, hakir bir sudan [meniden, spermden] üretti. (secde 7,8)
sizi merhalelerden [aşamalardan] geçirerek o yarattı. (nuh 14)
gelişme:
hristiyanlık ve museviliğin aksine islam da evrim teorisinin net olarak yanlışlandığı yada doğrulayan açık ve net ifadeler yoktur. islamda net olan inanış sadece şudur ki "tüm ilimlerin sahibi allah tır." yani fiziğin, biyolojinin ve kimyanın ve diğer tüm müspet ilimler bize allah tarafından yaratılmıştır. tabi ki bu bilimlerin ortaya koyduğu gerçeklere inanmak bu durumda farzdır dersek bunda da yanlış yoktur. şu anki bilgilerimizle ben kütle çekim kuvvetine inanmıyorum demek bir müslüman için aslında büyük günahtır.
evrim teorisi henüz net bir şekilde ispatlanmamış olmasına rağmen yeryüzünde ki canlı çeşitliliğini ve canlıların geçirdiği değişimleri en iyi açıklayan teoridir. hatta bu konuda ki tek teoridir.
bu teoriye müslümanların dogmatik olarak karşı çıkmalarının sebebi ise aslında bilimsel yönünden daha çok marksizm ve ateizm ile olan ilişkisidir. çünkü marksizm ve ateizm din konusunda ki pek çok açmazının cevabını evrim teorisi ve darwinizm de bulmuştur. nerden geldik sorusuna cevap tesadüfen oluştuğumuzdur.