-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Öğrenciler ve yoklama adlarında birer tablom var.
Öğrenciler tablosunda "tel" adlı sutunda öğreci velilerin telefon numarası var.
Yoklama adlı tabloda ise "durum" adlı sutunda öğrecilerin 1 veya 0 olarak gösterdiğim var/yok durumları var.
Ben yoklama tablosundaki gelmeyen öğrecilerin yani durum='0' ise öğrenciler tablosuna gidip aynı isme/id ye göre öğrencilerin telefon numalarını çekmek istiyorum.
$cek=mysql_query("select * from ogrenciler RIGHT JOIN yoklama ON yoklama.adsoyad = ogrenciler.tel WHERE yoklama.durum='0'")
Bu şekilde bir sorgu oluşturdum.Fakat sadece yoklama tablosundan veri çekiyor.Sorgu tam yapamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
$cek=mysql_query("select * from ogrenciler RIGHT JOIN yoklama ON yoklama.adsoyad = ogrenciler.tel WHERE yoklama.durum='0'") buralar hata
$cek=mysql_query("select ogrenciler.tel,ogrenciler.adsoyad from ogrenciler INNER JOIN yoklama ON buraya ilişkisi olan alanları eşitle yani ogrenciler.yoklamaid = yoklama.id WHERE yoklama.durum='0'")
1 kişi bu mesajı beğendi.
Proje ve Kod Paylaşım Platformu
https://www.projevekod.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle iki tablo arasında ortak ve birebir aynı değerlere sahip bir sütun olmalı. Misal ogrenci_id gibi bir şey.
Birbiri ile aynı olmayan ad_soyad ile tel üzerinden bağlantı kuramazsın.
Her iki tabloda da ogrenci_id oolur. ogrenciler tablosunda ogrenci_id primary keydir. yoklamada ise yoklama_id primary keydir fakat ogrenci_id bulunur ekstradan ve not null olur. Her ikisi de INT olur.
Bu yolla düşünürsek sql sorgun şöyle olmalı;
select * from ogrenciler as O INNER JOIN yoklama as Y ON O.ogrenci_id = Y.ogrenci_id WHERE Y.durum='0'
1 kişi bu mesajı beğendi.