Wordpress için veya herhangi bir IT sektörüne ait ürün için değil genel olarak yazıyorum. Hizmet sektörü ve bu sektöre ait bedeller tüm dünyada sürekli problem olmuş olan bir sektördür bu durum sadece bize özel bir durum değil .Ceketinizi kuru temizlemeye verebilir yada otonuzu yıkamaya teslim edebilirsiniz ancak ne ceketinizin nede otonuzun yıkanırken geçtiği aşamaları görmezseniz direk sonuca odaklanır temiz olup olmadıgına bakarsınız verdiğiniz ücretide diğerleri ile kıyaslarken görmediklerinizle değil gördüklerinizle karşılaştırır sınız . Arabanızı otoparkta yıkanmış veya ceketiniz kapıya gelmiş ise görebildikleriniz kimi zaman ürünü teslim alırken kimi zaman teslim ederkenki güleryüz , samimiyet, alaka vb daha onlarca durum söz konusu olur çünkü gördükleriniz bunlardır .Ayrıca bilirsiniz ki bu ceket tekrar kirlenebilir bu araba tekrar çamur olabilir .Sanıyorum wordpress veya emsal yazılımlarda sonsuza kadar güvenlikli kalmaz bir gün bir virus bir hata ile sıkıntı oluşturabilir . Tekrar geri dönüp bir önceki hizmet aldığınız yere geri dönmek o ilgiyi tekrar yaşamak istersiniz . (Dikkat ederseniniz paradan bahsetmiyorum o konu en başta dediğim gibi problemli konu)
Freelance çalışan arkadaşların durumu belli yer yok firma yok olanda şahıs firması 1 günde fes edilebilen bişi haliyle faturada yok. Diyelimki birine Joomla kuruduracaksınız , ahmet yada mehmet in kurması benim için farketmiyorki aradaki farkı anlamadıgımdan ahmete yada mehmete gitmişim zaten farkı anlayabilseydim ahmete gitmez oturur kendim kurardım . ama ahmeti de mehmetide yüzünü dahi görmemişim hizmet alıcam memnun kalıcam ama ne ürünü teslim alırken nede teslim ederken karşılaştırabileceğim bi kriterim yok bu yüzden 1000 lerce **************lık hikayesi yazılıyor internette ..
Tüm Freelance arkadaşlara tavsiyem gerekiyorsa 2 wordpresci 3 drupalci 3 jommlacı 5 temacı ne biliyim 2 güvenklikci bir araya gelin istanbul il sınırları içinde dilerseniz en tenha yerde bir depo tutun bir şirket adı altında aynı fatura bilgisi ile iş yapın ofisinizi parvanlarla 10 a yirmiye bölün oturun ofisinizi fotograflayın ; yaptıgınız işi üstün körü anlatmanız yeter ben wp kuruyorum deyip bir yazı yazın ama kendinizi tanıtan ofisinizi tanıtan 20 foto 10 video yayınlayın ve hiçbir teknik bilginizde olmasa insanlar değil şirketler kapınızda sıraya girecektir sadece kodda WP de vs de değil azıcık iş dunyasındada profesyonelleşin. buınlar benim naçizane görüşüm insanlar bilmedikleri şeyler söz konusu oldugunda tek baktıkları şey güvendir bu yüzden Tereciye tere satamazsınız . Bu durumu kendinizden iyi bilrisiniz iyi bir Wp ci iseniz kimse size kolay kolay WP güvenlik için bir hizmet satamaz satsa bile o fiyata satamaz ama arabanızı tamire veya bakıma götürdüğünüzde durum farklıdır aman ustam dersiniiz canım ustam dersiniz , anlamadığınız bi durum varsa güven ilk plandadır .