Merhaba arkadaşlar, herkes bir web sitesi sahibi olmak ister. Ama çoğumuza karışık gelen bir sistemdir özellikle seo calışması bilmeyen ve daha önce hiç makale yazmamış olanlar için sıkıntılı bir durum. Unutmayın ki google her zaman özgün içeriklere değer verir.Bende yeni başlayan arkadaşlar için bu konuyu açmak istedim. Lafı çok uzatmadan konuya girelim. Ben hep isimtescil den aldığım için domainleri o siteye göre anlatıcam.

1. Öncelikle bloggera giriş yapalım.

2.Ayarlar bölümüne gelelim ve tıklayalım



3. Bu alana eklemek istediğimiz alan adını yazıyor ve ilk olarak hata verecek bunun sebebi domaini aldığımız yer ile ilişkilendirmediğimiz içindir.



4.Bu alana alan adımızı girelim.



5. Kaydet diyoruz ve bize bir hata veriyor ama bize lazım olan ve chame kaydı oluşturmamız için gerekli şifreleri verdi. Şimdi bu şifreleri isimtescilden aldığımız alan adını ekliyeceğiz.



6.İismtescile giriş yaptıktan sonra Kontrol paneli ve domain yönetimine tıklıyoruz. Aldığımız domainin üzerine tıklayarak gelişmiş Dns yazan yere giriyoruz.Resimdeki yere yani seçiniz yazan yere tıklıyoruz. Hemen ardından önce Gmail Web Alanu kullan (blogger) tıklayıp kaydediyoruz.



7. Şimdi sıra cname kaydı oluşturmakta tekrar seçinize geliyoruz ve orada Cname kaydı oluştur yazan yere giriyoruz. Kayıt yazan yere blogger daki www yazanın altındaki kısa kodu oraya yapıştırıyoruz. Yönlendirme adresi yazan yere ise ghs. google.com yazanın altındaki kodu da yönlendirme adresinin yanındaki kutucuğa kopyalıyoruz ve kaydet diyoruz.



Hata yapmamaya özen gösterin ve artık blogspot eklentisinden kurtulduk. google bize sağladığı hizmet sayesinde sınırsız bir de hosting sahibiyiz. Gerisi artik bizim becerimize kalıyor. Hayırlı olsun diyelim.

Unutmadan Hata olursa bir daha kulllandığınız blogger siteyi eklemek istediğiniz alan adını ekleyemezsiniz. Bu yüzden dikkatli olun.