lostyazilim
tr.link

Aynı IP'den Gelen Yorumlar İşe Yaramaz Mı?

28 Mesajlar 3.587 Okunma
acebozum
tr.link

MuscleTower MuscleTower WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 73 / 72
  • Ticaret 18, (%100)
google kendi sistemleri haricinde bunu fark edemez

wmaraci
reklam

Scrite Scrite WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek SEM - İnbound Marketing
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 747
  • Beğeniler 27 / 214
  • Ticaret 8, (%100)
Yok daha neler :)

Dediğiniz şeyin mümkün olması için google tüm kullanıcıların ip adresleriyle birlikte izlemesi gerekir.

aakinci aakinci hdfilmdevi.org Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Öğretmeni
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 902
  • Beğeniler 51 / 110
  • Ticaret 51, (%96)

takiplekazan adlı üyeden alıntı

aakinci wordpressde bazı yorumları kara listeye alan programlar var? Çalışma mantığı nedir? Neyin kara liste olduğunu nereden anlıyor?

Diyelim ki ben bir blog açtım wordpress. Kendi IP adresim üzerinden bir içeriğime farklı yorumlar basıyorum. Google analytics sitedeki kullanıcıların hangi sayfada olduğu bilgisini sunuyor. Eğer blogum çok ziyaretçi alan bir blog değilse ve yorum yapıldığı anda ilgili içerikte sadece ben varsam google bunu çözemez mi? Yorumu anında indexliyorsa google bırak ilkokul çocuğu bile çözer bunu.

hocam zaten bunu anlasa da kişi kendi sitesine yorum atmaz diye bir bildiri mi yayınladı google? Ya da bir ip den en fazla şu kadar yorum atılabilir diye? O programların kara liste olayı otomatik ve belirli kalıplara göre gönderilen yorumlar olmasından kaynaklı bir durumdur.

52282 52282 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 26.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1296
  • Beğeniler 169 / 271
  • Ticaret 13, (%100)
bir seocu açıkladı mı bilmiyorum ama IP ve yorum arasında hiçbir şey yok.

Önemli olan sayfanın güncellenmes, yorumlar da sayfanın güncellenmesinde güzel bir etki yaratıyor.

wmaraci
wmaraci

UyuzWeb UyuzWeb Yardımsever Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Aircraft Powerplant
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 988
  • Beğeniler 40 / 200
  • Ticaret 24, (%100)
O zaman blogger kullananların suçu ne ? :D Yorum sistemi olarak disqus kullansa blogger içinde sorun olmaktan çıkar mı acaba ?

Geri dönüş için mesajı alıntılayın.

724SATINALCOM 724SATINALCOM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 43 / 94
  • Ticaret 0, (%0)
chrome kime ait google değilmi?

chrome neye göre sıralama yapıyor bulunduğunuz şehre ülke dile size uzaklığına göre vs.. tarayıcınız chrome sa google herşeyi bilir.. ha mozilla veya explorer kullanırsanız ve arama motoru google seçmezseniz bu durumda site tıklamalarınız aramalarınız daha zayıf değer görecek veya hiç hesaplanmayacaktır google tarafından

enucuzmagaza.biz
amway.com.tr/user/enucuzmagaza/invite=yes
shop.flptr.com
Trendium.Moda

takiplekazan takiplekazan www.ucuztakipcim.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sosyal Medya Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 860
  • Beğeniler 85 / 277
  • Ticaret 1, (%100)
Googlede üst sıralara çıkmak için google ürünlerini kullanıyorsunuz. Yok chrome kullanmazsanız, blogger kullanmazsanız felan. Bunlar laf ü güzaf. Google gelen yorumun fake mi yoksa organik mi olduğunu bir şekilde çözüyordur. Kendi kendinize yorum yapmanızın BENCE faydası olmaz.

Türkiye'nin en uygun fiyatlı sosyal medya paneli - www.ucuztakipcim.com

kappadox kappadox WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 429
  • Beğeniler 38 / 49
  • Ticaret 5, (%100)
Eğer gerçekten kaliteli bir siteniz varsa ve adsense reklamları eklenmişse bana göre google takip ediyor ve ip tanıyor. Ha şu noktaya gelecek olursak benimde blogger var yorum kısmında anonim veya kişi bazlı yorum yapmaya izin veriyor. Madem kişi kendi yorum yapamayacak anonim seçeneğini o zaman neden koymuşlar.

Lafın özü google kimin nereden geldiğini biliyor. Ama olumsuz etkisi kesinlikle var dır yoktur demek biraz çok bilmişlik olabilir. Ben çok bilmiş değilim ama bana kalırsa abartamadan yorum yapılıp güncellenebilir.

www.antiksirlar.com

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Ne kadar paranoyak arkadaşlar var, önemli olan sayfanın güncelliğidir bunun ne şekilde olduğu önemli değildir. Birisi bana Google'ın içerik ile yorum kısmını nasıl ayırt edebildiğini açıklayabilir mi? Her sitenin kodlaması, teması dolayısı ile yorum bölümlerinin kodlamaları farklıdır, bu yüzden Google o sitede ki içerik ile yorum kısmını ayırt edemez bir değerlendirir, hatta sanılanın aksine Google makale uzunluğuna da bakmaz, direk olarak sayfa da ki kelime sayısına bakar.

Şimdi sitenize yorum yapma olayı faydalıdır ama yorum yapmak yerine direk olarak içeriği güncellemenizi öneririm, geçtiğimiz günlerde 4 yıl önce yazdığım ve ilgili aramalarda ilk 500 bile yer almayan yazımın yaklaşık yarısını silerek daha uzun bir metin yazıp güncelledim ve direk olarak 30. sıradan sıralamaya girdi ve şuan da 15 civarlarında, yani anlayacağınız güncelleme önemli ancak illa yorum yolu ile olmak zorunda değil.

Sitenize sizin yerine diğer kişilerin yorum yapması şu şekilde fayda sağlar, sitenizde ki ortalama oturum süresi, ortalama sayfa dolaşma sayısını arttırır, aktivite olarak da form gönderme işleminin yapıldığı kayıt edilebilir Google tarafından ancak bu formun kesinlikle yorum alanımı, iletişim formumu, şikayet formumu olduğunu ayırt edemez.

Sonuç olarak sayfalarda ki güncellik oldukça önemlidir, bunu ister yorum olarak sağlayın isterseniz de içeriğinize eklemeler yapın. Kendi yazılarınıza yorum yapmak sakıncalı değil faydalı olacaktır ancak yorumları kısa tutmamanızda fayda var, çeşitlilik olsun derseniz forumda yorumlaşma grupları var onlara katılabilirsiniz.

spyturk spyturk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 7 / 9
  • Ticaret 1, (%100)
google aynı ipden yapılan yorumu wordpress sitelerinde çözemez. eğer google'a yapılan yorumu gönderen bir eklenti kullanmıyorsanız. Net!
Yok yorum sayfasında aynı kişi olunca anlarmış da vs vs. Yorum sayfasımı var wordpressde? Aynı sayfada hem oku hem yorumla. Analytics kodundan çok korkuyorsan 1 saatliğine kaldır bas yorumları gitsin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al