Yakın zamanda PHP ile dinamik web uygulamaları geliştirmeye olanak sağlayan; çatı projesi CodeIgniter kullanmaya başladım. Ben de bu fırsatı değerlendirerek her zaman olduğu gibi; bilginin paylaşılmasına katkıda bulunmaktan ve buna aracı olmaktan duyduğum zevki CodeIgniter dersleri paylaşarak saçmaya karar verdim. Bu yazıyı okumadan önce muhtemelen diğer betiklerde yer alan standart tanımları okudunuz. Ben biraz onlardan kaçınarak biraz da samimiyetin verdiği içtenlikle farklı bir şekilde giriş yapmayı uygun gördüm.
CodeIgniter, günümüzde çok yaygın biçimde kullanılmaktadır. Birçok projenin mimarisini oluşturmaktadır. Geliştirici kişiye en önemli katkılarından birisi de hiçbir zaman bir başka yazılımcının kodladığı esere soru işaretleri ile bakmasına gerek kalmayacak olmasıdır. Sözün özü: takım çalışmasına uydundur efendim. CI çatısı ile projeler geliştirebilmek için bir PHP geçmişinizin olması kaçınılmaz. Bu konuda kendinizi yetersiz hissediyorsanız sizi şöyle alalım: bkz: php dersleri
CodeIgniter çatısında kullanılan MVC tasarım deseni bizleri iç içe girmiş metin tabanlı dillerin karmaşıklığından kurtarmakta. Model – View – Controller üçlüsü bu açıdan hayati bir zemin sağlamaktadır. bkz: mvc nedir?
Blogumda yayınlayacağım CodeIgniter derslerini bölümler halinde yazmayı düşünüyorum. Ve hatta serinin sonunda paylaştığım tüm dersleri bir blog sistemi yazarak pekiştirelim, tamamlayalım.
Paylaşın, sevin, mutlu olun.
http://www.mkoseoglu.com/codeigniter-dersleri-giris