-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Ben 11. sınıf öğrencisiyim, 10. sınıfın sonunda bölümlerimizi seçtik fakat hala değiştirme şansımız var. Benim asıl hedefim yazılım mühendisliği okuyup programlama dillerini öğrenmek fakat sayısal derslerim iyi olmadığından ingilizcem daha iyi olup ve biraz ona da ilgi duyduğum için bir yandan dil bölümüne sıcak bakıyorum.
Asıl olaya gelirsek birçok yerde üniversite de yazılım mühendisliğinden öğrenebileceğim şeyleri evde kendim de öğrenebileceğim yazıyor. Uzun bir süredir programlama dilleriyle ve bunun dışında internet ile ilgili birçok konu ile uğraşıyorum ve baya faydası oldu. Size soracağım soru ise şu; dil bölümü okuyup aynı zamanda programlama dilleri gibi şeyler öğrenmeye zaman ayırabilir miyim veya direk sayısal bölümüne mi gitmeliyim, görüşleriniz nedir?
Muhammed
Nev-i Şahsına Münhasır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Acil Tıp Teknikeri
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
38, (%97)
İstersen sayısal bölüme gidip, hem de bir yandan yabancı dil kurslarına gidersin üniversitede en iyi üniversiteden yazılım mühendisliği ingilizce olan bölümü seçebilirsin. En mantıklısı böyle ama sayısal derslerim iyi değil demişsin o zaman fazla bir seçeneğin yok dil bölümüne gideceksin. Sayısal derslerini hiç geliştirme şansın yok mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
hocam bende senin gibi programlama dillerini öğrenip yazılım mühendisi olmak istiyordum :D Anladım ki işler öyle olmuyor, o kadar çalışmama etmeme rağmen eğitim sisteminin mallığı yüzünden olamadım. Aklın varsa dil okuluna git, fransızca, almanca, portekizce gibi diller öğren. Hiç olmazsa bulunmaz hint kumaşı olursun. Sana söyleyeyim. Bir yerden sonra hevesini kaçırıyorlar çünkü .
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcısı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bir yola girersen o yolun sonunu görürsün illaki. Çekingenliğin normaldir, ama dediğim gibi bende lise dönemlerinde senin gibi düşünüyordum ama öyle olmuyor, bir yerden sonra sıkıyorlar, bunaltıyorlar adamı.
WebTa
Tengri Biz Menen!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** M**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam siz ne olmak istiyorsunuz ilk önce kendinize bunu sorun. Hangisini yaparsam mutlu olurum çünkü geri kalan hayatınız o meslek üzerine kurulacak belkide. Öğretmen olmak isterim dersen dil bölümü çok avantajlı şuan. Sayısal derslerim kötü demişsin, bu dersleri yapabilir misin yazılım mühendisliğini kazanabilir misin bunları da düşünmelisin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ciddi anlamda yazılım ile ilgili herhangi bir iş bulabilmem benim için yeterli, düşündüğüm şey bu. Dil bölümünde öğretmenlik dışında güzel meslekler var; çevirmenlik, turizm rehberliği gibi. İlk iki yılımda çok az şey öğrendiğimden ilerde zorluk çekeceğimi düşünüyorum bu yüzden kazanabileceğimden de şüpheliyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
SEO & Grafik
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
62, (%100)
Fizik, Kimya, Biyoloji derslerin nasıl? Bunlar kötüyse sayısaldan uzak dur.