netbozum
tr.link

Özgün İçerik Hakkında

9 Mesajlar 798 Okunma
acebozum
tr.link

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
İyi geceler, öncelikle herkesin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
Örgü ve sağlık sitem var yalnız makaleleri dergilerden alıyorum. Dergiden almadan önce rakip örgü sitelerinde var mı yok mu google da cümle cümle aratıyorum ve yarısından çoğu çıkıyor ve kendi klavyelerinden hiçbir şey yazmıyorlar sadece örgü resmi ve yapılışını yazıp paylaşıyorlar. Şimdi benim demek istediğim: Onların paylaştıkları konuları bende kendi sitemde paylaşsam(yapılış yazısı aynı olacak) sadece kendi cümlelerimden 2-3 tane cümle yazıcağım. Adsense açısından kopya içerik olarak mı tanımlanır yoksa bir şey olmaz mı?

Tekrardan iyi geceler..

googleasistan
reklam

guncelsanal guncelsanal Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / K
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 81
  • Beğeniler 9 / 14
  • Ticaret 53, (%96)
Googlede standartlar kopya olarak algılanmaz. Kopyala yapıştır yerine örneğin rakip site "İğneyi ipten geçiriyoruz" şeklinde yazdı ise sizde "Bu aşamada iğneyi ipten geçirmemiz gerekiyor" şeklinde yazarsanız kopya olarak algılanmaz.
bekirbulut

kişi bu mesajı beğendi.

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Adsense sorun çıkmayabilir ama özgün olmaz. Google sonuçlarında olumsuz etkisi görülebilir. Normal bir "plagarism" kontrol eden site bile 2-3 saniye içinde özgünlük oranını çıkarıyor. 2-3 cümle ekleyip birkaç kelimeyi değiştirirsen, görselleri de biraz oynayıp ismini değiştirip kullanırsan olay çözülür. Gönlünce kopyala yapıştır yapabilirsin böylece. Ama kesinlikle sağlıklı olmaz ve ziyaretçi çekmez orası ayrı konu.
bekirbulut

kişi bu mesajı beğendi.

scobur scobur WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 25.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Elektrik Elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 379
  • Beğeniler 218 / 78
  • Ticaret 4, (%75)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Adsense sorun çıkmayabilir ama özgün olmaz. Google sonuçlarında olumsuz etkisi görülebilir. Normal bir "plagarism" kontrol eden site bile 2-3 saniye içinde özgünlük oranını çıkarıyor. 2-3 cümle ekleyip birkaç kelimeyi değiştirirsen, görselleri de biraz oynayıp ismini değiştirip kullanırsan olay çözülür. Gönlünce kopyala yapıştır yapabilirsin böylece. Ama kesinlikle sağlıklı olmaz ve ziyaretçi çekmez orası ayrı konu.

Arkadaşın son cümlesi hariç hepsine katılıyorum.
http://smallseotools.com/plagiarism-checker/
burdan özgünlük kontrolü yapın %90 üstü yaptığınız yazıları paylaşın. Sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Güzel sıralamalarda alabilir yazılarınız ziyaretçi de dolabilir siteniz ancak yazıları siz düzenleyince tarif zorlaşıyor ve anlam bozuluyorsa giren birdaha girmez.
bekirbulut

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim.
scobur

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
scobur Aramada üst sırada çıkabilir ama benim bakış açımdan en önemli konu ziyaretçinin o konuda ne kadar vakit geçirdiği. Günde 10bin kişi o sayfaya giriyor ama gir çık yapıyorsa bunun anlamı yok. Bu reklam gelirlerinede bir katkı sağlamaz. Bunun yerine 100 kişi girsin siteye ama sayfalarda dolaşsın, yazıları zevkle okusun, siteden faydalansın... daha önemlidir.
Google'de ilk sırada çıkan birçok siteye tıkladığımda girdiğimle çıkdığım bir oluyor mesela. Çoğnda aradığımı da bulamıyorum. Bu bakımdan sağlıksız olur, verimli olmaz.
scobur

kişi bu mesajı beğendi.

scobur scobur WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 25.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Elektrik Elektronik
  • Konum Adana
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 379
  • Beğeniler 218 / 78
  • Ticaret 4, (%75)

PHPacemisi adlı üyeden alıntı

scobur Aramada üst sırada çıkabilir ama benim bakış açımdan en önemli konu ziyaretçinin o konuda ne kadar vakit geçirdiği. Günde 10bin kişi o sayfaya giriyor ama gir çık yapıyorsa bunun anlamı yok. Bu reklam gelirlerinede bir katkı sağlamaz. Bunun yerine 100 kişi girsin siteye ama sayfalarda dolaşsın, yazıları zevkle okusun, siteden faydalansın... daha önemlidir.
Google'de ilk sırada çıkan birçok siteye tıkladığımda girdiğimle çıkdığım bir oluyor mesela. Çoğnda aradığımı da bulamıyorum. Bu bakımdan sağlıksız olur, verimli olmaz.

Yok hocam haklısınız zaten, sadece ziyaretçi çekmez ifadesi yanlış geldi o yüzden son cümle dedim.

Şuan yazdığınızda da haklısınız giren çok olabilir ama girenin ihtiyacını karşılayamadıktan sonra giren birdaha girmeyeceği için uzun vadede büyük sıkıntı yaratır.

• Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
Hocam yalnız site zaten kadınlar üzerine kısacası örgü sitesi. Söylemiş olduğunuz: "İğneyi ipten geçiriyoruz" şeklinde yazdı ise sizde "Bu aşamada iğneyi ipten geçirmemiz gerekiyor" gibi yaparsam nasıl ziyaretçi kaybı yaşayabilirim onu anlamadım.

• Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
scobur Emek lazım sonuçta.

Site sahibi arkadaş da şöyle ninelerimizin teyzelerimizin modellerini yayınlasa güzel olur (öneri sadece). Çocukken atkıyı bereyi yeleği kazağı patiği annem örerdi bana. Yeni nesil bilmiyor örgüyü. Hani bunlar sitede yayınlansa iyi olur hem de kültürel aktarım gerçekleşir .
scobur

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al