-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bıldırcın besleyen var mı beyler yeni bıldırcın aldım 7tane 3 gün oldu alalı bunların erkek dişi olup olmadığını nasıl anlarım ve sürekli ekin versem olur mu doğururlar mı yani
Bıldırcın besleyenlerin öneririni ve bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını bekliyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
ogrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
beslemedim ama internette baktıgım kadarıyla erkeğin gogüs kısmı benekli ama duz çizgi şeklinde dişinin ise nokta şeklinde beneği oluyormuş.
sağdaki resimde sol taraftaki erkek olan. dişidesağdaki siyah benekleri var göğüs kısmında.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.artiway.com.tr/?r=5469962
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Askerdeyken bulmuştum kümeste besliyordum bir tane çok keyifliydi
Yemeğini suyunu ver elbet dişi olan vardır aralarında:)
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bıldırcını elinde ters şekilde tutarsın. Bacaklarının arasını sıkınca sıvı çıkıyorsa erkektir. Zaten tüm canlılardaki gibi erkek dişi organı var. Oradan anlarsın :) İlla renginden belli olmaz. Ticari bıldırcınlar kahverengi oluyor. Yabanileri genelde siyah olur. Çeşit çeşit yani, eti için, süsü için, yumurtası için vs vs beslenen bir ton cinsi var.
Sürekli arpa, buğday ve mısır kırması verirsen halk tabiriyle "deneler". Bunları öğütemez, sonra ölür. Hazır yem alacaksan dikkat et :::: "etlik civciv yemi (un, yem satan dükkanlarda, pet shop değil), pet shopdan dondurulmuş su piresi, buğday, arpa vs kırması, kırık olursa daha iyi olur. "
Bu dediğim hemen semirtir hayvanı, kısa sürede büyür. Yumurtalık bıldırcın değilse ileride kesip yersin.
Yumurtalık beslemediğim için onu bilmiyorum. Ben sadece etlik bıldırcın yetiştirdim. Afiyetle yedim bol bol :)
3 kişi bu mesajı beğendi.