-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar...
Bir örnek üzerinden sizlere bir sorum olacak.
Çılgın Tavuklar sitesini artık bu forumda duymayan kalmamıştır :) böyle bir site açtığımızda vergisini vermek zorundamıyız?
Vergisini vermek zorundayız ama benim asıl sorum ne kadar meblağ kazanırsak vermek zorundayız?
Yani bu işlerde bir sınır varmı? Mesela ben öyle bir site açtım ve benim o siteden kazancım aylık 100-200 lira arası bunun vergisini vermelimiyim?
Yani 1000 lirada kazansak 100 lirada kazansak öyle bir site açtığımızda vergi vermek zorundamıyız?
Şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Türkolog
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ne vergisi hocam yapıştır geç nefes alsak vergi. Kurumsallaşma, şirket kurma, keyfine bak. Projenden kazanacagin para cok saglamsa zaten vergiyi mergiyi de dusunmezsjn
Kurumsallaşmayanlar vergi vermiyor diye biliyorum
1 kişi bu mesajı beğendi.
Neoyun
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnternet girişimcisi
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
İçinde yüksek miktarlar dönecek olan bir girişimin sahibinin vergi mükellefi olması gerekmektedir. Eğer bir girişim yapıp, "100 TL fatura kessek ne kadar vergi öderiz" sorusunu doğru bir şekilde cevaplayamıyorsanız, o girişimin temelleri sağlam değil demektir. Kan alırlar kan :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
ö.g.g
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
100 tl kazansan gene iyi :) ödeme puanları artmıyor artık
Her Kul Kendi Kaderini Yaşarmış..
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Türkolog
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam bakma sen ya isine bak kimsenin vergi verdigini sanmiyorum dogru duzgun. Devlet once doguda kacak elektrik kullanip bizim cebimizden çalinanlarin hakkini versin sonra boylenselere vergi istesin. Dedigim gibi sen bu kismi dusunme. 100 tl kazanacaksan sirket kurmaya degmez zaten. 3000 tl kazanacaksan da vergiyi hesaplamaya degmez. her turlu dusunme bosver bunlara ayiracagin zamani projene harca ona yogunlas. Yanlis anlasilmasin devletten vergi kacir demiyorum. Resmi olarak sirket degilsen vergi de yok diye biliyrum mantik bu. Freelance adı altinda yurut isini. mobilden yaziyorum bozuk olabilr
1 kişi bu mesajı beğendi.