lostyazilim
tr.link

Youtube Potansiyel Kazancı Hakkında Yardım Arıyorum

6 Mesajlar 786 Okunma
lstbozum
tr.link

Mistakes07 Mistakes07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar,

Projemin parçası olarak bir youtube kanalı açmayı düşünüyorum. Güzel bir ekiple kaliteli videolar sağlayacağız. Kanala günde 2 video çıkartmayı düşünüyoruz ve pazarın büyüklüğü gereği video başı toplam izlenme maksimum 50.000 civarında olur. Bu da günlük 3 aşağı 5 yukarı 100.000 izleyici demek oluyor.

Araştırmalarıma göre günlük 100k izleyicinin Türkiye cpm ve cpc ile bana kazandıracağı para ortalama aylık 1.200$'a tekabül ediyor. Doları da 3'den sayarsak 3.600 Türk Lirası. Benim burada düşündüğüm yanlış bir şeyler mi var çünkü bu kazanç ile işi döndürmemiz çok zor olur.

Size burada sorum işin matematiğinde mi yanlışyapıyorum çünkü o kısım doğru ise projenin youtube ayağına girmek bizi zarara sokacaktır.

Teşekkürler

wmaraci
reklam

Sirius Sirius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Youtube
  • Konum ABD
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 1332
  • Beğeniler 0 / 468
  • Ticaret 17, (%100)
Hocam bu katagori ve dile baglı türkçe mümkün değil o kadar getirmez benim kanal sabit 2 yıldır 5k ile 10k arası gösterim yapar hiç sasmaz günlük 1$ ile 2$ arası gidip gelir rusça ve ingilizce icerik. 100k yapsa 20 dolar yapar. Tr o kadar iyiyse hemen geri dönüş yapalım :)

• Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
underworld günlük 100.000 izleyiciye aylık 3.000 lira getirisi dahi olmaz mı diyorsunuz?

Sirius Sirius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Youtube
  • Konum ABD
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 1332
  • Beğeniler 0 / 468
  • Ticaret 17, (%100)

Mistakes07 adlı üyeden alıntı

underworld günlük 100.000 izleyiciye aylık 3.000 lira getirisi dahi olmaz mı diyorsunuz?

bana kalırsa katagoriyle alakalı bir müzik kanalıyla çizgi film kanalı bir değil. Çizgi film kanalları fena para kazanır misal tıklama oranları cok yüksek.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.04.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 44 / 45
  • Ticaret 0, (%0)
Anladım. Haklısın tabi çocuk olunca reklama tıklama oranı çok yükseliyor. Başka bilen eden varsa yorum alabilirsem sevinirim

abdakgl abdakgl YouTube Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Hemşire
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 562
  • Beğeniler 169 / 169
  • Ticaret 13, (%100)
Çok yanlış hesaplıyorsun benim 2M a yakın izlenmem vardı ama reklam gösterimi 500K yani her izlemeye reklam göstermiyor ve Adsense haklı olarak sadece gösterilen reklamları sayıyor ve ödemeyi o şekilde yapıyor(Adblock vs). Bir diğer konu BGBM TBM gibi bir çok terim bulunmakta ve bunlara sen 1 TL işte veya 10 TL diyemezsin kategoriye göre değişir aynı kategori içinde bile değişiklik gösterir ve her gün aynı değildir günden güne'de değişiklik gösterir yani yaptığınız hesap doğru değildir daha az veya daha çok bile olabilir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al