Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 3 gün önce çok bilinen ve tercih edilen bir hosting firmasından Linux Plesk Panel VDS sunucu kiraladım. Amaç bayi paketinde bulunan yaklaşık 100 adet siteyi VDS'ye taşımaktı. Kurumsal imajlarına ve hizmet kalitelerine güvendiğim için VDS'yi de buradan kiralamayı tercih ettim. Yine de temkinli davrandım. Diğer hizmet sözleşmemin bitmesine 1 ay kaldığı için sunucuyu da 1 aylığına en düşük kapasitede kiraladım. Yani 1 ay sonra diğer paketin süresi dolacak bende sitelerimi VDS'nin kapasitesini arttırarak buraya taşıyacaktım. Bu süre zarfında da yenisi olduğum bu farklı panelde acemiliğimi atacaktım.
Paketi satın aldıktan ve aktif hale getirdikten sonra önemsiz sitelerimden birini buraya taşımalarını ve aktif hale getirmelerini istedim. Taşıdıklarını ve aktif olduğunu söylediler. Yaptığım kontroller neticesinde sitenin çalışmadığını bildirdim. Çalıştığını, tarayıcımın ön belleğini temizlememi istediler. Ön belleğin temiz olduğunu, farklı tarayıcı ve ip'ye sahip bilgisayarlardan, hatta VPN ile yurt dışı sunuculardan kontrol edildiğini fakat sitenin açılmadığını ilettim. Klasik cevap geldi:
"Alan adınıza ait nameserver adresleri değiştiği için alan adınızın yönlenmesi 2 ile 24 saat sürebilmektedir. Bu süre içerisinde erişim problemi yaşayabilirsiniz."
Çeşitli saat aralıkları ile konunun buradan değil VDS yapılandırmasından kaynaklandığını kontrol etmelerini istedim. Her seferinde "Talebiniz kontrol edilmektedir." mesajı gelmekte fakat işlem 3 gündür sonuca ulaşamamaktadır.
12 yıldır çalıştığım ve bugüne kadar işlerimi genellikle kendim hallettiğim bu hosting firmasının sorunu çözmek yerine işleri yılan hikayesine çevirmesini anlamış değilim. Kaldı ki sattıkları paketin altında "migrasyon" hizmeti verdiklerini de belirtmekteler.
Şimdi arkadaşlar:
Sitemin açılmamasının sorunu ne olabilir? Name server, ip ve diğer tanımları hosting firması tarafından yapıldı. Ana alan adının NS bilgileri güncellendi. Örnek site dosyaları taşınarak veri tabanı ve domain DNS ayarları yapıldı. Fakat site açılmıyor.
Yardımcı olan tüm WMaracı üyelerine teşekkür ederim.