-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Arkadaşlar merhabalar. Sizlere hiç uzatmadan bir soru sormak istiyorum.
Bir müşterimiz bizden bir site istedi ve istediği site öyle ahım şahım birşey değil fakat bir kaç özellik istiyor ve bütçeside buna uygun değil.
Fakat ben istediği şeyi açık kaynak kodlu bir yazılımda buldum. Şimdi bu kaynak kodunda bulunan isim ve versiyon numarasını kaldırıp kendi firmamızı yazsam yazılımın sahibi tarafından hukuksal bir yaptırım hakkı var mıdır? Ya da açık kaynak kodlu olması nedeniyle bir sorun olmaz mı?
Bu arada müşterimiz hatrı geçen birisi ve elindeki bütçeyle yapılacak bir iş olmadığından böyle denemeye çalışıyorum işi hallolsun istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Bulduğunuz yazılımın internet sayfasında kullanım koşulları veya telif hakları ile ilgili bir belge mevcuttur ya da mevcut mu ?
Eğer, mevcut ise orada yazılımı nasıl kullanabileceğinizi size belirtirler. Orada yazılımda istenildiği gibi değişiklik yapabilir ve istediğiniz hale getirebilirsiniz ya da yazılımda değişiklik yapabilir fakat copright kısmını silemezsiniz vb açıklamalar olur onları okursanız sorunuzun cevabınıda almış olursunuz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Evet dediğiniz gibi yaptım konu ile ilgili uzunca bir ingilizce yazı bulunmakta. Anladığım kadarıyla copyright da değişiklik istemiyorlar fakat değiştirsem benim peşimede düşmezler sanırım :))
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yazmadığınız kodun altına kendi kodunuz gibi kendi imzanızı atmak ne kadar etiktir..
Şahsen ben stackoverflow'da gördüğüm bir çözümden bile esinlenip, benzer kod yazdığımda TODO ref olarak stackoverflow linkini dahi ekliyorum :)
Emek bu.. emek hırsızlığına gerek yok ;) zaten açık kaynak, al kullan ama onunda üzerine yatma.
2 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
S** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam olay üstüne yatmak değil yanlış anlama. Yapamıcağımız bir yazılım da değil. Müşterimiz daimi bir müşteri ve inat istediğimiz parayı vermiyor bu iş için. Arkadaşlarda uğraşmak istemiyor açıkçası. Bende sevdiğim bir insan olduğu için işi görülsün istiyorum. Şahsıma kullanacak olsam etik değerlerine dikkat ederdim inan ama müşteriye gelde internetten buldum diye anlat :))
VoyL
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
bence internete düşmüş açık bir kaynak kodu, telif hakkına girmez. Sizin bulduğunuz örnek nasıl bilemem ancak kod şeklinde anlatımı yapılmışsa etik açıdan da problem olmayacağını düşünüyorum. Sadece yazılan uygulamanın kaynak kodu yoktur, gidip decompile eder kaynak kodu edinirsiniz o zaman gerçekten hakaret gibi olur :)
1 kişi bu mesajı beğendi.