Hocam her zaman için yapabileceğiniz kadar iş almalısınız. Yazamayacaklarınızı alıp da itibarınızı düşürmeyin. Bana göre itibar en önemli olgu ticari hayatta. Aynı şey burada da geçerlidir. Teklifleri iyi değerlendirin. Bazı durumlarda en çok veren teklif en iyi olmayabilir.
Her zaman için teklifleri değerlendirirken teklifi veren kişinin ticari puanlarını ve hakkında yapılan yorumları dikkate alın. Ben öyle yapıyorum. Zaman içinde bu işin içine iyice girdiğinizde zaten kimin sahtekar, kimin dürüst olduğunu az çok anlayabilirsiniz.
ancak bu zaman zarfında hata yapmanız gerekir. Hata en iyi öğretmendir. Bazı olguları bilinçaltınıza kazır. Bende hata yaptım bu meslekte 2 yıldan fazla bir süredir yer alıyorum ve hata yapmaya devam ediyorum. Ancak şunu kendime prensip edindim. Her zaman için dürüst olmaya çalışıyorum. Yaptığım hataların bedelini ödüyorum ki bu çok önemli bir şeydir.
Size 20 Teklif geldiyse önceliğiniz ticari puanlara bakmak olsun. Sonrasında teklif veren kişiyi hem forumdaki yorumlardan, hem de varsa googledan araştırın. Sonraki aşama ise yüksek teklif verenleri değerlendirin.
Benim etrafımdaki kişilere sıklıkla verdiğim bir örnek var. Ticarette iki tüccar var. Bunlardan bir tanesi turşu satıyor. Hem az kazanıyor hem de elindeki malların tamamını sattığında pislik içinde kalıyor. Diğer Tüccar ise Cola satıyor. Hem çok kazanıyor, hem de elindeki mallar bittiği zaman tertemiz kalıyor. Şimdi soru şu...
Turşu mu satmak istersin? Cola mı? İkisine de aynı zamanı harcayacaksın. İkisinde de yeteneğini kullanacaksın. Ancak birisinde daha çok kazanacaksın...
Umarım verdiğim bilgiler yardımcı olmuştur. İyi Akşamlar Dilerim