Kentsel Dönüşümde Lider Firma

Erc Yapı kentsel dönüşüm çözümlerini üretmek, köklü değişiklikler yapmak ve şehirlerin riskli alanlarını düzenlemek üzere pek çok proje geliştirmektedir. Ülkemiz kentlerinin fiziksel, ekonomik ve stratejik olarak yeniden şehirleşmesi, gelecekte oluşacak nüfus yoğunluğunun ihtiyacı olan yerleşim merkezlerinin optimal büyüklüklerde yeniden yapılanması şarttır.

Gelişen kent vizyonunun gerçekleştirilmesi adına, halkımızın sağlıklı binalarda yaşamalarını sağlamak, çevre ile barışık, güvenli ve çağdaş şehirleşme kriterlerine uygun olarak yapılandırılması ve var olan kentlerin kentsel dönüşüm projeleri ile yenilenmesi gerekmektedir.

Kentsel Dönüşümün Getirileri

Yenilenen kent projeleri, halkın sağlıksız konutlarda yaşamasına engel olurken bir yandan da tarım arazlerinin yok olmasını engelleyecektir.

Yaşanacak muhtemel yerkabuğu hareketlerinde yaşamların korunması, oluşabilecek maddi zararın en aza indirilmesi sağlanacaktır. Bu arada yeni istihdam alanları açılacak ve inşaat sektörü de hareket kazanacaktır.

6306 sayılı kentsel dönüşüm kanunu ile hak sahiplerine düşük faizli ve uzun vadeli kredi desteği sağlanmaktadır. Aynı zamanda yapılan uygulamalarda kira yardımı da verilmektedir. Yoksul ev sahipleri ise kira öder gibi krediler alabilmektedirler.

Çıkarılan yasa halkı mağdur etmeden, köklü ve büyük kentsel dönüşüm hareketi başlatmış olmaktadır. Bu yasayla ülkemizdeki riskli binalar yerini, sağlam, güvenli yapılarla yenilenmesini sağlayacaktır.

Tarihi Yapılar

Kullanımdaki riskli yapıların yenilenmesi kentsel dönüşüm çalışmaları içinde en önemli boyuttur. Ancak risk teşkil eden tarihi binalar da yasa gereği restorasyon ve güçlendirme çalışmaları ile olası afetlere karşı daha dayanıklı ve güvenli hale getirilebilmektedir.

Tarihi alanların restorasyonu, kullanımdaki tarihi mekanlarda can kaybı olmasını engelleyecek, ayrıca kültür mirası olan yapıların korunmasını sağlayacaktır. Böylece atalarımızın mirası olan yapıların, torunlarımız tarafından da izlenebilmesi ve tanınması sağlanabilmektedir.

Geçmişi olmayan bir milletin geleceği olamaz anlayışı ile en acil şekilde kültür mirasımız olan saray, cami, imarethane, külliye gibi tarihi eserlerin de restorasyonu yapılmalıdır ve yapılmaktadır.