-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Yaşam Koçu
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar ara ara youtube'ta denk geliyorum bazı videolara bana hiçbir anlam ifade etmiyor lakin izlenme ve abone sayılarına baktığımda ciddi anlamda büyük bir talep olduğunu görüyorum ve bende bir merak konusu oldu.
Ahmet AGA, Orkun Işıtmak, gibi youtuberların kazançı hakkında tahmin ya da bilginiz mevcut mu ?
Ahmet Aga kanalı gibi bir kaç kanal daha gördüm ve ciddi anlamda hiç bir şey anlamadım.Herhalde takipçileri küçük yaşta çocuklardır diye tahmin ediyorum. Açıkcası yaşında pek önemi yok herhalde önemli olan takipçi sayısı ve izlenme sayısı olsa gerek çocuklar yetişkinlerden daha fazla youtube başında olduğunu düşünürsek amaçlarına da ulaşmışlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Bu kanalların yorumlarında "okula yeni başlıyorum eheheheh" gibi yorumlara denk gelebilirsiniz, bu takipçi kitlesi hakkında fikir verecektir :) Çoğu Türk videocuların takipçileri sahte diye düşünüyorum.
300 K takipçili bir oyun kanalı partner kesintisini çıkardığında aylık 200 TL kazandığını söylemişti. Bu miktar doğru orantılı olarak artarsa 1 M takipçili bir kanal 700 TL civarında kazandıracaktır. Tabii bu fiyat TR'de böyle. ABD yada başka bir ülkede 1 M takipçi daha fazla kazandırır.
Asıl parayı twitch gibi platformlarda yayın yapanlar kazanıyor. Adam bir yayın açıp bağış toplamaya başlıyor ve 3-4 saat oyun oynayıp 300 TL kazanıyor. Bu millet parayı nereden buluyor anlamıyorum, ekranda şu kişi şu kadar bağışladı diye bildirimler uçuşuyor.
Phantaso
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Metin Yazarı & Editörü
-
-
Ad Soyad
F** S**
-
-
-
Ticaret
119, (%100)
300k aboneli bir kanal aylık 200 TL mi? o adamın bir yanlışı vardır. O rakam ile günlük en en az 250 300 TL kazanması gerekiyor. Youtube web gibi değildir. Ciddi anlamda gelir elde etmek mümkün
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Yaşam Koçu
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
300K aboneli bir kanalın aylık kazancının 200TL olması bana mantıklı gelmiyor. Sebebi ise biraz göz attığım da ilk çekilen videolar ile şimdi çekilen videolar arasında ki ekipman farklarını görülebiliyor. Yani kanallar yatırım yapıyor bugün en kötü dslr bir kameranın da 1.500tl civarında olduğunu düşünürsek, bunun mikrafonu, ışığı, objektifi, aksiyon kamerası vs olayı aşanlar perdeler vs de kullanıyor görüldüğü üzere. Aylık 200tl gibi bir kazanç için kimse bu kadar yatırım yapmak istemez, diye düşünüyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
2005 Tarihi İle Seo Uzmanlıgı
-
-
Ad Soyad
İ** E**
-
-
-
Ticaret
15, (%87)
o izlenme sayıları ücret karşılıgı yaptırılıyor. günde 1 milyon izleme sayısı arttıran ajanslar var. işlem kolay ve zahmetsiz. video nun kodu yuksek hitli haber sitelerine konuluyor..haber sitelerine her giriş için you tobe vıdeo su otomatik olarak izlenıyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
front-end developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Abonenin bir önemi yok.İzlenme sayısının önemi var.Günde 100.000 izlenmeli bir kanal üzerinden hesaplayalım.
bir tıklama başı 10 kuruş veya 8 kuruş olsa 100.000'in %1'i 1.000'dir.
10 kuruşx1.000=100 TL 8 kuruştan hesaplarsanız 80 TL yapar genelde bu oranın altına düşmez çoğu zaman dahada yüksektir.Ayrıca partner alanları anlayamıyorum sen 1000 tl kazanıpta gidip partner alıp az kazanıyorum diyorsan senin hatandır.Partner şirketler kazancının %30'unu alırlar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.