-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
I** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle herkese iyi çalışmalar.
Facebook veya instagram daki gibi bir kullanıcı herhangi bir şey paylaştıktan sonra onun beğeni almasını sağlamaya çalışıyorum fakat hangi paylasim hangi begeni sayına sahip bunu bulmakta zorluk çekiyorum.
Her türlü fikire açığım şimdiden herkese teşekkürler
gr3g0r
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Birazdaha açıklarsan yardımcı olabilirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Facebook üzerinden paylaşım yapıldığında, o paylaşıma ait istatistikleri elde edebilmek için en temiz yol, application üzerinden paylaşım yaptırıp, access_token ve paylaşımın id bilgilerini saklaman gerekir. AccessToken değerini uygulama bazlı yada kullanıcı bazlı tutabilirsin, benim önerim Uygulama bazlı accessToken üzerinden yürümen. Buradaki handikap uygulamaya izin veren kullanıcı publish_stream yani "Uygulama senin adına paylaşım yapabilir" izin vermesidir. Genelde kullanıcı tarafından istenmeyen bir özellik. Bunu kabul eden ve uygulama üzerinden paylaşım yapılan her olayı raporlayabilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
En kolay yolu veritabanında kullanıcı tablosuna mesela begeni diye sütun eklemek. Bunun yanına da yazı ID sütunu.
Bir kişi bir şeyi beğenince veritabanında Kullanıcı ID bulunur, yanına yazı ID eklenir yanına da mesela +1 eklenir varcahr 255 yaparsan.
Bunu da çektirirsin. Veritabanına ekle, çıkar. Bilinmesi gereken şey kullanıcı ID (username, id, isim her ne yaptıysan) ve beğendiği içeriğin IDsi (urlsi, id'si, kısa adı ne yaptıysan).
Genelde hepsinin çalışma mantığı böyle.
Bilmen gerekenler ise veritabanına yazdırıp okutmayı bilsen yeter.
Ek Olarak: Bu arada devexpress gibi bi framework ile çalışıyorsan içinde hazır var bu sistem. Kolayca uygularsın. Basit hookları var . Bu hook kelimesine dilimizde ne deniyor bilmiyorum fakat hook lar var
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Beğeni yaptırdığın sorguda kriter olarak paylaşım ID değeri kullanmalısın.
Sorgunu yazarsan düzeltelim.