lostyazilim

Sağlam Proje İçin Ne Kadar Sermaye Gerekir?

16 Mesajlar 2.330 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

CyberDisposer CyberDisposer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2010
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 10 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

C-Uruc adlı üyeden alıntı

hocam şevkinizi kırmak istemem ancak "sağlam" bir proje için 4 bin yetersiz kalır diye düşünüyorum.

Estağfrullah, paramı boşa harcamayayım diye sizlere danışıyorum zaten. :)

wmaraci
reklam

hersoy hersoy Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 5 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Kariyer sitesi scripti uygun fiyat
https://wmaraci.com/forum/script-satis/kariyer-sitesi-scripti-382430.html#post2181747

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Script :

Markalaşmış, kaliteli bir site için 4.000 TL'ye script biraz zor yaptırılır. Amatör olur. Scripte 40.000 ayırın en az. Forumdaki fiyatlara bakmayın. Gerçek piyasada 4.000 liraya basitin biraz üstünde web siteleri yapılıyor.
İddialı bir site için tasarımı işinde uzman tasarımcılar tarafından yapılmış, güvenliği test edilmiş, raporları, muhasebesi, gerekiyorsa masaüstü program ilişkileri, düzenlemeye ve geliştirmeye uygun, ileride kendi ekibini kuracaksan onların kolayca anlayıp geliştirebileceği bir yazılım lazım.

Reklam Kısmı

Onedio gibi birdenbire çıkış yapılacaksa, herkes sizi konuşsun istiyorsanız çok para lazım. Webtekno gibi çiğköfte vs olaylarıyla tanınmak istiyorsanız ona göre daha az gider. Sadece Adwords reklamlarıyla tanıtım yapayım derseniz ikisinin ortasında bir gider olur.
Adwords için ortalama 10.000 ideal gibi (ilk hafta için). Daha sonra 5-6 bin sosyal medyaya ayrılabilir haftalık.

Sunucu

Herşey iyi gitti. Reklamlar patladı. Ona göre sunucu masrafları da patlar. Onun bir limiti yok. 50.000, 100.000, 1.000.000 ... siteye bağlı hepsi. Ama reklama iyi bütçe ayırdıysanız potansiyel ziyaretçileri düşünmek gerek. Kaliteli bir sunucu kiralamalısınız. En az 20.000 gider başlangıç için . Daha ucuza sunucu kiralanmaz zaten.

Sosyal Medya Tasarımı

Logo ve sosyal medya tasarımı için de 4-5 bin ayırmak lazım. Ortalama o fiyata yapılıyor.

Mobil Uygulamalar

Bunları ne kadara yapıyorlar bilmiyorum ama Android ve IOS için heralde 7-8 bin tutar tahmini.

Bunlar markalaşmış, insanların bildiği, ilk sıralara oynayan bir site için. Bunun yanında şirketleşme olayı, düzenli bakım, düzenli yedekleme, sosyal medyada aktif çalışacak insanlar, şirketiçi exchange mail hesapları, maillere ve telefonlara bakacak insanlar da lazım. Ne kadar masraf yaparsan yap tek başına hiçbirşey yapamazsın.
tahsinyaman

kişi bu mesajı beğendi.

sertacs sertacs WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 355
  • Beğeniler 70 / 53
  • Ticaret 6, (%100)
başka bir fikir bul bence. ilan fikri tutmaz. tek alana yöneleceğim diyorsun tek alana yönelirsen zaten ilk 50yi görmen imkansız.
bence sermaye değil fikir önemli. son 1 aydır gece gündüz fikir düşünüyorum 20-30 tane fikir buldum ama aradığım fikir değil. (fikirleri makale yapıp satıcam artık :P) fikir iyi olursa 2000 liraya bile siten patlar gider. (tabi bazı fikirler ucuz yollu olmuyor fakat ucuz ve kazançlı fikirler mutlaka var, ben onları arıyorum.)

reklama gelirsek reklam için en iyi ve en ucuz yolun iyi düşünülmesi gerekiyor. mutlaka ucuz yoldan sansasyon yaratacak bir reklam kampanyası vardır :)

biraz felsefik olacak ama şuanda bulunmamış ama olasılık aleminde var olan milyonlarca fikir var. önemli olan bu fikirlere ulaşmak. yani fikirler var ama biz bulamıyoruz. daha fazla düşünmek insan kitlelerini ve oluşabilecek etkileşimleri hesaplamak gerekir.

wmaraci
wmaraci

xsafa xsafa Developer Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğr.
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 1234 / 463
  • Ticaret 19, (%100)
script 2 bin
adwords diyorsun banner diyorsun , tanıtım yazıları = 10 bin TÜRK LİRASI
hosting domain yıllık gider ; domain 20 tl , vps alırsın bitane turhosttan şuan kampanya var 1 öde 3 ay kullan onu alırsan 400 e kapatırsın diğer türlü 1,000 gitti :)

Ek Olarak: ve bunun tutacağıda bellideğil

Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com

tahsinyaman tahsinyaman WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 27.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Sistem Uzmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** Y**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 114 / 117
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam Hayırlı günler,

Reklam kökenli bir firmada 6 yıllık bilgi işlem sorumlusu geçmişim olduğu için reklam fiyatlarını çok iyi biliyorum.

google adwords güzel bir reklam çalışmasıdır. ama en önemlisi güzel sloganlar ile 3 saniye 5 saniye tv reklamları.
youtube video önü reklamlar. (insanlar direk kapatıyor olarak algılamayın. reklamınızın belirli bir oranı izlenmezse ücret yansımıyor.)
daha sonra en önemlisi facebook sayfası. ben yerinizde olsam en büyük yatırımı facebook sayfasına yaparım. kalıcı kitle edinirsiniz. popüler iş ilanları paylaşır trafik çekersiniz. insanların sayfada kalması için iş görüşmesi ile ilgili püf noktalar paylaşır sayfanın aktif kalmasını sağlarsınız.

Kısacası siteyi açıp belli başlı alanlarda reklam vererek olacak iş değil ilk 50 ye oynamak.
Alternatif trafik kaynakları türetmelisiniz.
instagramı değerlendirebilirsiniz bu konuda da. çok alternatif yöntem var.
her alanda aktif olmanız gerekecek.

umarım hedeflediğiniz başarıya ulaşırsınız. bu konuda da elimden gelen desteği veririm.

Ek Olarak: eklemek istediğim başka bir konu .

neden php ?
bu konularda asp.net daha güvenli olacaktır.
asp.net daha güvenli olacak fakat daha yüksek bir yatırım gerektirecektir.
SonYazilim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al