Proje Domain Önerisi : avbul.com
Proje Tanımı : Etkinlik
Proje Açıklaması;
Avcılık herkesin hayalinde olan bir sprodur ve bunu gerçekleştirmek kişiler için ciddi bir sıkıntıdır. Sıkıntının en büyük sebebi organizasyondur. Kişiler tek başına ciddi bir av yapamazlar ve bunun farkındalar.
Ulaşım olsun, balık avcılığı için tekne olsun, hep organizasyon gerektirmektedir ve bireysel olarak bu iş çok maliyetlidir. Ayrıca sıkıcıdır.
Şöyle birşey düşündüm.
Site İçeriği;
avbul~com diye bir sitemiz olsun.
Siteye bireysel olarak herkes sms onaylı ücretsiz üye olabilsin.
Kurumsal üyelil sembolik olarak ücretli ve tekne belgesi, dağcılık belgesi v.s. gibi evrakları sunsun.
Bireysel üyeler; Bir etkinlik düzenleyip, minimum katılım sayısı, maksimum katılım sayısı, tekne ücreti (balık avı için), yol ücreti v.s. gibi ihtiyaç olan tüm verileri girerek etkinlik oluşturabilsin. Diğer üyeler ise, katılıyorum şeklinde bir butona basarak katılım sağlayacaklar. Eğer katılım sağlayacağım deyip katılmadıysa, etkinlik sahibi katılmadı butonuna basıp üyenin puanını düşürecektir. Puanlama sistemi muhakkak şart. Etkinlik sahibi de etkinlik düzenlemeyebilir sonuçta. üyeler bunu görmeli.
Kurumsal üyeler; Yani tekne sahipleri(balık avı için), aynı şekilde etkinlik düzenleyecekler fakat kurumsal üyelerin etkinlikleri ön planda olacaktır ve bir miktar ücret ile üste taşı, anasayfada yayınla gibi özelliklere sahip olacaktır.
Tamamlanan Avlar; sitenin ziyaretçi ve katılımcı gücünün en önemli ve hatta tek sahibidir. Tamamlanan avlarda/etkinliklerde, hem etkinlik sahibi, hemde katılımcılar resimler yükleyebilmeli. Ayrıca her üyeninde yorumlama hakkı olmalı.
Site reklamları içeriğe uygun olmalı. Balık avı organizasyonunda, etkinlik sayfasında, bu ava gitmek için bu sete sahip olmalısınız gibi özel reklamlar olmalıdır.
Sitenin bir forum scripti olmalı ve bir etkinlik yaratıldığında, otomatik olarak etkinlik konusu açılmalı. Forum eh işte dedirtecek bir önemde fakat şöyle bir konu varki, üyelerin av veya etkinlikle ilgili soruların cevaplanabileceği bir yer olmalıdır. Yorumlama sistemi bu iş için zayıf kalacaktır. Her etkinliğin altında, Bilmemne etkinliğine ait tartışmalara katılın gibi bir yazıyla, üye foruma yönlenecek.
Daha bir sürü şey yazardım ama çokta sıkmak istemiyorum. Proje budur ve bana göre ciddi bir ihtiyaçtır. Eğer canlandırılabilirse, ülkemizin her kesiminden katılım sağlanacaktır ve site sahibi içinde ciddi bir gelir sağlar.
Eğer maddi durumum projeye yeterli olsaydı muhakkak faaliyete geçirirdim.
Rica Ediyorum : Alan adı kirliliği yaratmayalım.
Projeyi gerçekleştirmek isteyen olursa, destek olmaktan mutluluk duyarım.
Saygılarımla