Lütfen konuyu tamamiyle okumadan yorum yapmayınız.
Arkadaşlar merhaba ben Berat,
9 senelik toplama bilgisayarımdan sıkılıp yeni bir bilgisayar alma kararı aldım.
Bunu babama danıştım.Babam tamam felan dedi.Komşumuz bilgisayar mühendisi ve bir teknoloji firmasında çalışıyor KARE bilgisayar adında.Bana ne özellikli bir bilgisayar istediğimi sordu.Bende 8 gb ram,4 gb 128 bit ekran kartı fanlı olsun,işlemcide 4 çekirdek ve 3.10 Ghz den az olmayan bir bilgisayar istediğimi söyledim.O zaman donanımdan felan anlamadığım için böyle istedim bilgisayarı.Bana bir asus toplama bilgisayar gösterdi.Tam aradığım pc.Babam sonra dedi ki "Kredi borcu bitmeden kredi kartı taksiti yapamam dedi.O firmadada elle taksit yokmuş.Bizde farklı bir mağazaya gittik."Hilal Mağzaları".Hilale gitmeden önce donanım konularını okuyup bilgi sahibi oldum ram,işlemci vB.İlk laptoplara baktım 2800 tlye 8 gb ram.Nvidia GTX 940M ekran kartı intel i5 işlemcili bir laptop vardı.Bende laptopta adam akıllı oynanmaz oyunlar felan diyerek yukarı kata pclere bakamya çıktım.Bana şuan kullandığım mağzada bulunan en iyi pcyi gösterdi.Özellikler
4 GB RAM 1600 MHZ
AMD R5 220 [AMD RADEON HD 5450 editlenmiş hali] ve rezalet bir ekran kartı fab yok
intel i3 4170 3.70 Ghz 4 çekirdek işlemci
Hilalde elle taksit olduğu için bu pcyi almak zorunda kaldım.Babama her oyunu kaldırır felan demiş LoL de 120 , gta 4 de 55 fps.
Neyse ekran kartı fansız olduğu için çok hemde çok ısınıyordu.Bende oyun performansı iyi değil oynadığım oyunlar ağır olduğu için çok ısınıyor yenisini alalım felan dedim.Bunu babamla konuşurken dedemde duymuş.1 2 Ay beklersen ben alırım dedi.
Ek 2 gb ram ile ekran kartı alacağım
Power Supply 250W eğer gerekirse bunuda değiştireceğim.
Bu bilgisayar için 200-500 tl arası MSI AMD r7 230 tarzı gaming ekran kartları öneriniz varmı ?