wmaraci reklam
tr.link

Kosgeb 50 bin tl hibe kredi deneyimi olan var mı ?

24 Mesajlar 4.436 Okunma
acebozum
tr.link

KingBlogger KingBlogger Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Editör, Blogger Tema Yayıncısı
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1107
  • Beğeniler 240 / 251
  • Ticaret 35, (%100)

A4Proje adlı üyeden alıntı

Başvuruyorsun ve kabul edilirsen 10 gün kurs alıyorsun Ondan sonra proje sunumu yapman gerekiyor. Sunumda her şeyi en ince detayına kadar yazmanız isteniyor. Tabiri caizse 1 virgülü eksik atarsan onay vermiyorlar.

Profesyonel bir danışmandan ücretli destek alıp projeyi onaylattın diyelim önce sen para harcayıp aldığın ürünleri faturalandırıyorsun. Ondan sonra faturaları kosgeb'e gösteriyorsun onlarda aralarından seçip canının istediğini %70 oranda geri ödüyorlar. Tabi parayı hemen de vermiyorlar 9-10 ay bekliyorsun.

Tüm bunları duyunca kurstaki 50 kişiden 45'i 2. günden sonra gelmemiş. Yakın çevremde kursa katılan birinden duyduklarım böyle :)

Hocam sanki duyduğunuz değilde yaşadığınız bir olay :) Herşey bir kenara bu saydıklarınıza ek olarak elinizde önce 3 4 bin lira olmadan KOSGEB para vermez önce sizden istediklerini almanız gerekiyor istedikleri de 3 ila 5 bin arasında değişiyor.

googleasistan
reklam

bilalguler5 bilalguler5 Emeksiz Ekmek Yok Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Makina Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 157
  • Beğeniler 4 / 60
  • Ticaret 3, (%100)
Kardeşim evet insanı bıktıran bir prosedür var. Ama ülkemizde o kadar beleşçi kesim var ki. Kendince bu kosgebi dolandırıp oradan hayali proje gösterip 50.000 TL alacaklar. Devlet te diyor ki sen ciddiysen hele bir başla bir kenarından ben senin ciddiyetini göreyim. Ondan sonra sana yardım ederim. Benim kafamda bir proje var ama hiç param yok hiç gayretim de yok sen bana para ver ben iş kurcam mantığında olanlar yüzünden böyle bir sistem kurmuşlar. Oda hayliyle insanı usandırıyor. Ama cidden çok fazla başvuru var ve bununla kendi işini kuran çok kişi var. Ve evet ne yazık ki internet girişimi gibi şeyleri takip edemedikleri için bu tarz projeleri değerlendirmekte yetersiz kalıyorlar.

Emrecany Emrecany Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 1231
  • Beğeniler 126 / 259
  • Ticaret 22, (%100)

A4Proje adlı üyeden alıntı

Zaten ilk mülakatta paranız olup olmadığı soruluyormuş. Eğer yok derseniz zaten programa dahil edilmiyorsunuz. Devletin övünerek verdiği destek işte bu. Bana göre hiç vermeseler daha iyi :)

Hatta şöyle bir şey daha var. Adamlar aldığın klimaya bile karışıyormuş. Markası kendi planladıkları ile uyuşmazsa o klimanın parasını ödemeyebiliyorlarmış. Zaten o 50 binlik hibenin içinde sadece ofis malzemeleri ve şirket açılış parası dahilmiş. Başka tür harcamaları geri ödemiyorlarmış.

Olur başka derdin var mıydı sen git klima al keyfini sür devlet ödesin o parayı iş yap diye veriyor sana keyfini yaşa diye değil.Tabi ki sadece iş için gerekli temel ihtiyaçları karşılayacak.

Azı bulamayan çoğu hiç bulamaz o senin keşke hiç vermese dediğin hibe ile hayatını kurmuş olanlar var.Şükretmesini bileceksin...

Sırf muhalefet olmak için yorum yapma tarafsız bak olaylara.

724SATINALCOM 724SATINALCOM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 43 / 94
  • Ticaret 0, (%0)
Bu kurslar 15 temmuzdan sonra kaldırıldı mı işkur internet sayfasında göremiyoruz epeydir

enucuzmagaza.biz
amway.com.tr/user/enucuzmagaza/invite=yes
shop.flptr.com
Trendium.Moda
wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al