Bir ürüne ait değerler tablosunda şöyle veriler geliyor
Parça 1,1,1,1,100,Parça 2,2,2,2,200,Parça 3,3,3,3,300,Parça 4,4,4,4,400
Bunu aşağıdaki kodlara yapıtırıp denersen çıkması gerekli.
$urun_olcu_ve_parca_fiyat = 'Parça 1,1,1,1,100,Parça 2,2,2,2,200,Parça 3,3,3,3,300,Parça 4,4,4,4,400';
bunların tek satırda 5 adet görünmesi gerekli
Parça 1,1,1,1,100
Parça 2,2,2,2,200
Parça 3,3,3,3,300
Parça 4,4,4,4,400
gibi
eğer bunları senin mantığında tek döngü ile çeker de
input type="text" name="olcu_turu[]" id="olcu_1_tur" den 5 adet eklersem her seferinde bir veri için yani Parça1 İçin tek satırda 5 adet input type="text" name="olcu_turu[]" id="olcu_1_tur" oluşturup hepsini aynı yapıyor yani yukarıdaki dizini 24 satır olarak dön deriyor ve tek satıra verilerden birini yazdırıyor, 5 tane Parça 1 yazıp sonra ikinci değer için alt satıra gidip oradaki 5 kutuya 1 yazıyor ve bu şekilde 24 tane felan kutu oluşturuyor.. Ama bana gereken bunların her 5 veride bir satıra yeniden başlanması.
Burada yapılması gereken işlem aşağıda çözümlenmiş olarak mevcut,
Bunları direk test.php gibi bir isimle kaydet çalışır sende ikinci döngü mantığını anlamış olursun.
$adet = 5;
$urun_olcu_ve_parca_fiyat = explode(",", $urun_olcu_ve_parca_fiyat);
$length = count($urun_olcu_ve_parca_fiyat);
// if ($i%5 == 0){ $zet = $zet+1;}
$limit = 5;
$count =5;
$baslangic=0;
$js_wrapper = 0;
$zet = 0;
for ( $e =0 ; $e < $length/5 ; $e++ ){
echo '';
for ( $i = $baslangic ; $i < $count ; $i++ ){ ?>
//echo $baslangic ." ". $count;
//}
} //ürünün özelliklerini alan for bitti.
$baslangic = $count ;
$count = $count +$limit ;
echo ' ' ;
echo ' ' ;
echo ' ' ;
}
?>
gereksiz satırlar olabilir bu örnekte, eski ve temizlenmemiş bir halini bulabildim.
Senin 10,10,10,10 veya 5,5,5,5 yada 4,4,4,4 yazan yerlere de yani html kısmında o sayıların yerine;
verilerin ile yaptığında aynı mantık renk sayısı kadar döngüyü saydırıyorsun ve elindeki verileri içine atıyorsun ama işi php ile halletmen gerekli yani senin kodlarında büyük ihtimalle databaseden gelen veriler ile doldurulması gerekenden fazla div mevcut, ama o div in orada php ile oluşturulması gerekli.
İstersen db de olması gereken verileri bir array olarak tanımlayıp o sayfanın gerekli yerini çıkartıp, buradan at sana yardımcı olmaya çalışalım.
Harbiden Öğretmek zor iş ancak bu kadar anlata biliyorum kusuruma bakma. Kodları alıp array ı oluşturursan çalışır diye düşünüyorum mantığı anlarsın bu sayede.