systemkruger adlı üyeden alıntı
alıntı değil hocam. güncel olmayan içerik hangisi. ona göre gerekli düzenlemeyi yapayım hocam. yorumlar benim için önemli çünkü.
Ek Olarak: hmm bu arada sizde bankacıymışsınız. e bizim tecrübelerimiz sizin ki kadar değil. hocam cidden güncel olmayan içerik hangisi ise düzenlemey yapayım. siz benden daha iyi bilirsiniz bu konuları.
Belki çok önemli şeyler değil ama bizi müşteri ile sık sık burun buruna getirdiği içni direk gözüme çarpan şeyler olduğu için belirtiyorum. Yanlış anlaşılmak istemem
1 ) Link :
http://www.paylashan.com/yasal-takipteyim-kredi-alabilir-miyim/ ''Bankaların ikinci bir şartı ise gelir belgeniz olacaktır. Çalıştığınız yerde en az 6 aydan fazla çalışma şartı aranır. Eğer imkan varsa maaş hesabınızı kredi çekeceğiniz bankaya aktarmanız size kredi kullanma konusunda önemli bir avantaj sağlayacaktır.''
6 Ay şartı net bir şart değildir , bu süre 3 ayda olabilir 1 ayda veya 12 ayda. Tamamen banka politikaları ile alakalı ve değişkenlik göstereiblen bir kuraldır.
Kişi eğer borcunu ödeyemeyip icralık olmuş ise, Merkez bankasının kara listesine adını yazdırmış demektir ve borçlu bu listede yasal olarak 5 yıl gibi uzun bir süre kalır. Fakat bazı özel bankalar , yasal takibe uğramış olsanız da bazı şartlar dahilinde tüketiciye kredi vermektedir.
Bu konuda çok eskiden sağlanabilen kolaylıklar varmış fakat şuan bu imkansız birşey
Bankanın şube personeli,müdürü yada çeşitli birimlerden olumlu görüş bildirilmesi halinde dahi kredi 5 yıl boyunca alamaz bu tür kişiler. Malum artık denetmeler çok sıkı ( Halktan biri kullanamaz )
2) Link :
http://www.paylashan.com/kredi-kullanirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/ Buradaki bilgi çok güzel
3 ) Link :
http://www.paylashan.com/kredi-basvurusunda-istenen-evraklar/ Aslında artık evrak toplama derdi yok müşterilerin.
Gelirken nüfus cüzdanı ve e devlet şifresi ile gelirse müşteriler, banka personelleri herşeyi halledecektir. E devlet şifresi yok ise ptt den temin edip gelebilirler yada internet şubesi ile e devlet kapısına yönlendirme yapan bir bankadan çekeceklerse sadece nüfus cüzdanı ile gidebilirler. Ama genel olarak evraklar doğru ^^
4 ) Link :
http://www.paylashan.com/kredi-kartini-yapilandirma-nasil-yapilir/ Borcun ödenememesi ile değil isteğe bağlı yaptığı yapılandırmadan bahsetmişsiniz.
Belirtmeniz gereken şey yasa 26 eylül tarihinde çıktığı için 26 Eylül 2016 ve öncesinde yapılan kart harcamalarının toplam ödenmeyen bakiyesi taksitlendiriliyor. Tüm kart borcu değil. Bu bilgiyi karşı tarafa sözlü aktarmak dahi zor yazıda nasıl aktarırsınız bilemiyorum. Fakat önemli olduğunu düşündüğüm bir konu.
Ayrıca Taksitlendirme yapıldığında kart kapanmıyor isterseniz dip not olarak düşebilirsiniz.
Üstün körü ve hızlıca baktığımda direk gözüme çarptığı için belirtmek istedim yanlış anlamayın , müsait olduğunuzda belki güncelleme yaparsınız. Doğru bilgi önemli :)