lostyazilim
tr.link

Hangi Programlama Dili?

3 Mesajlar 571 Okunma
lstbozum
tr.link

ilkanbalkan ilkanbalkan Genel Yayın Yönetmeni Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek BT Eğitmeni - Webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
Arkadaşlar Web'de basit otomasyonlar yapmak ve bunu sitelere entegre etmek istiyorum. Bunlar için hangi programlama dillerini bilmem gerekiyor? Algoritma geçmişim ve web deneyimim var, tasarım konusunda ise profesyonelim.

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Yapılacak projeye göre değişkenlik gösterir. Kimi projede PHP kimisinde C, kimisinde java kullanılır.

Örneğin bi kaynaktan anlık veri çekip o veriyi yine anlık olarak yayınlayacaksanız, java kullanmanız gerekir. Ancak çeşitli sorgular sonucunda kod çağıracaksan PHP.

Biraz ne yapacağınızı bilmeniz veya en azından ne tür bir otomasyonlar yapacagınızı planlamanız lazım.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

ilkanbalkan ilkanbalkan Genel Yayın Yönetmeni Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek BT Eğitmeni - Webmaster
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad i** B**
  • Mesajlar 1680
  • Beğeniler 435 / 562
  • Ticaret 30, (%100)
Mağara_Adamı hocam örnek vereyim o halde. mesela google formlardaki gibi bir form. o doldurulup "kaydet" dendiği anda excel'e aktarıyor ya, excel üzerinden de word'e aktarıyorum ben çalıştığım kurumda. bunu kolaylaştırıp, bir sanal rapor kurum içi ve bir de çıktı için görsel barındıran rapor kurum dışı hazırlamak istiyorum.

Örneğin karne hazırlıyorum. Fen hocası sisteme giriş yapıp kaydedince tüm sınıfın karnesine yansıyacak. çıktı alırken fen, sosyal bilgiler falan bunlar farklı farklı yerlerden gelecek. ayrıca idare ya da müfettiş baktığında farklı bir rapor görebilecek.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al