-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
sd
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
gerçekten çok sorun olur teliften dolayı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
tamam arakdaşlar vazgeçtim yinede saolun
1 kişi bu mesajı beğendi.
blueblood
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci.
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
sahibine denk gelirsen 3-5 kurus kazandın ya 10 bin TL tazminat ödersin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben gördüğümü şikayet ediyorum. Öyle dünya yok çünkü. Bu işin içinde emek var, bir sürü insan enayi mi siz bedava dağıtın diye çalışsınlar?!
1 kişi bu mesajı beğendi.
May the force be with us...
yb79
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
web sitesi sahibi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben de karikatürleri kullananları karikatürün sahiplerine çokça şikayet etmişliğim vardır.
Adam bir haber sitesi kurmuş, facebook üzerinden karikatürlü reklam yapıyor.Çünkü karikatüre tıklama maliyeti 0.01 kuruşa kadar düşük.Başka bir görsel kullansa maliyet 10 kuruştan başlar 40 kuruşa kadar çıkar.
Oysa o karikatürü yapan adam, saatlerce espri düşünür.Bulduklarından en iyisini seçip karakalem çizer, üzerine çini kalemleri ile siyahını atar üstüne renklemesi bile saatlerini alır...
Bu uyanıklar ise nette olan on binlerce karikatürden bir tanesini seçip reklam yapıyorlar...
İşin kötüsü sayıları o kadar çok ki, internetteki sayfaları vs o kadar teşkilatlanmışlar ki artık karikatüristlerin bağlı olduğu dergilerin avukatları bile bu işlerle ilgilenmiyor.Hak hukuk kaybolmuş, insanlar başkalarının emekleri üzerinden yemek yemeye o kadar meraklı ve gamsız ki şaşılacak halde...Benim yine de kanıma dokunuyor bunca emeğe birilerinin çöreklenmesi...
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Emekli Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** Ş**
-
-
-
Ticaret
240, (%100)
Evet sıkıntı çekersiniz ama mesela bazı yayın evlerinin kendi sitelerinde paylaştığı pdf kitaplar var.Siz bunları kaynak belirterek kendi sitenizde paylaşırsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.Çünkü zaten kendi resmi sitelerinde pdf hali mevcut.
Birde pdf sektörü çok tehlikeli sürekli telif mesajları geliyor içerikleri kaldıra kaldıra sitede içerik kalmıyor.Bazen içeriklerini kaldırsan bile yayınevi sana dava açabiliyor.
Memleket mi, yıldızlar mı, gençliğim mi daha uzak?