OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Selamlar;
Arkadaşlar sisteminde üyeler birbirine mesaj gönderebiliyor. Ancak anlık güncelleme yapmadım sadece post etme ve post listeleme mevcut. Mesajlaşma sisteminde iki tablo kullanıyorum. Biri mesaj tablosu diğeri mesaj_konusmalar tablosu.
mesaj tablom;
-mesaj_id,
-gonderen_uye_id,
-alan_uye_id
mesaj_konusmalar tablom;
-mesaj_konusma_id,
-mesaj,
-uye_id,
mesaj_id
şeklinde. Yeni mesaj olduğunda nasıl bildirim gösterebilirim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
dostum birden farklı şekilde çözebilirsin.
Örneğin 1 yol. Her gelen mesaj 1 satır bir kolon aç okundu okunmadı diye. Yeni mesaj geldiğinde okunmadığı için bildirim yanacak 1 yeni mesajını var diye...
OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Okundu okunmadı yapıcam ama listelerken alıcının okuduğuna göre nasıl update yaparım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
bilişim ve e-ticaret uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Her mesaj için yeni bir satır açarsan, Database de okundu okunmadı kolonunu mesajlar yüklendiği an o an tabloya eklenmiş bütün mesajların okundu kolonunu okundu olarak işaretlersin, sonrasında gelecek mesajlar okunmuş olarak işaretlenmez, sayfa yenilenir ise okundu olarak işaretlenir.
Mesajın okunma sayfasına uygularsan mesajın içine girilince okundu olarak işaretlenmiş olur
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
full stack developer
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
mesajlara timestamp ekle.. kullanicinin satirina da son mesaj okuma diye bir kolon acip ona da mesajlari her okudugunda timestamp'i guncelle. kontrolunu de kullanicinin son mesaj okuma zamanindan sonra gelen mesaji var mi diye kontrol edebilirsin.
diger turlu adam 10 mesaj okusa 10 ayri satira gidip update yapman gerekecek ama bunda sadece kullanicinin son mesaj okuma zamanini update etmen gerekiyor.