Merhabalar çok araştırdım ancak bir sonuca varamadım umarım wmaracı bu konuda yardımcı olabilir.
Prestashop tabanlı bir e-ticaret sistemi kullanıyorum sistemim başlangıçta ingilizce ve türkçe olmak üzere iki seçeneğine sahipti bu nedenle açılış linkim www....com/tr, ingilizce sayfam ise www....com/en idi ben bu sistemi google'a kaydettim, site haritası gönderdim, google gibi getir ile tarattım. Ancak daha sonra ingilizce sayfayı istemediğime karar verip prestashop veritabanından ingilizce dilini sildim(Bir dili silerseniz, dile ait tüm veritabanı çevirisi ile beraber silinir. Böyle bir açıklama var ben her şeyin silindiğini varsayıyorum ingilizce ile ilgili.) Şimdi bundan sonrası çözümünü bulmayı umduğum kısım.
Websitemin linki www....com oldu ben bunu yine aynı şekilde google'a kaydettim, site haritasını tekrardan hazırlayıp gönderdim, robots.txt'yi güncelledim ve google gibi getir ile tarattım. Ancak bunları tararken tarama hatalarımda 404 hata kodu ile birlikte ingilizce sayfalarımı görüyorum. Bunları sürekli taradığı için de benim asıl indexlenmesi gereken sayfalarım indexlenmiyor. Ben bu 404 hata kodu ile google botunun ulaştığı sayfaların google bot'a gözükmesini nasıl engelleyebilirim yada 404 sayfalarını nasıl düzeltebilirim.:confused::confused::confused: