lostyazilim
tr.link

Nerden başlamalıyım

5 Mesajlar 750 Okunma
lstbozum
tr.link

emrekursatt emrekursatt skype:emrekursatt Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 11 / 12
  • Ticaret 5, (%100)
Merhaba arkadaşlar şimdi size bir sorum olacak

Öncelikle ben kodlama öğrenmek istiyorum ama nerden başlıyacamı bilmiyorum yanlış bir yerden başlayıp herşeyi birbirne karıştırmak istemiyorum açıkcası o yüzden sizlere soruyorum.

Amacım php scritpler yazmak wordpress de tema yapmak bunları yapabilmek için nerden başlamam gerekiyor cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

wmaraci
reklam

yekpare yekpare WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 19
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Anladığım kadarıyla web tarafında uygulamalar, temalar, scriptler yazmak istiyorsun. Üç çeşit web developer vardır. Back-End Developer, Front-End Developer ve Full Stack Developer. Back-End developer, bir sitenin arka tarafındaki işleri halleden geliştiricilerdir. Yani atıyorum bir alışveriş sitesinde, üç çeşit ürünü seçince onların toplam fiyatını vermeyi veyahut bir siteye kayıt olup, giriş yapmayı genellikle back-end developerlar yapabilir. Front-End developer ise, sitenin ön yüzünü yani tasarımını koda döker. Basitçe anlatmak gerekirse geliştiricinin amacı budur. Full Stack developerlar ise bu iki işi aynı anda yaparlar. Sen tek başına çalışacaksan şu yolları izlemen gerekeceğini düşünüyorum. Sonrasında zaten yol haritanı; okudukların, izlediklerin ve öğrendiklerinle kendin çizersin.

İlk olarak HTML ve CSS öğrenmelisin. Eğer bunların ne anlama geldiğini bilmiyorsan internetten biraz araştırma yapmalısın. YouTube'da gırla HTML ve CSS öğreten kanallar var. Bundan sonra JavaScript ve PHP öğrenmeye başlayabilirsin. JavaScript ve PHP ile artık işin içine algoritma ve kodlama da giriyor. Bundan sonrasında yol haritanı kendin çizersin zaten.

YakupTEKiN YakupTEKiN Web Developer Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 710
  • Beğeniler 190 / 276
  • Ticaret 12, (%100)
Sana Önerebilceğim YakınKampüs Kanalı Var Ordan Öğrenebilirsin Yada Tayfun Erbilen Bi Göz at derim youtube Kanallarına

emrekursatt emrekursatt skype:emrekursatt Kullanıcı
  • Üyelik 09.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 11 / 12
  • Ticaret 5, (%100)
Teşekkürler buralara baktım ders videoları verilmiş buralardan öğrenebilirim ama benim aklımdaki soru php script yazmak için yalnızca php bilmemiz yetiyormu öncesinde veya sonrasında ya da php öğrenirken yanında neler öğrenmeliyim

Ek Olarak:

yekpare adlı üyeden alıntı

Anladığım kadarıyla web tarafında uygulamalar, temalar, scriptler yazmak istiyorsun. Üç çeşit web developer vardır. Back-End Developer, Front-End Developer ve Full Stack Developer. Back-End developer, bir sitenin arka tarafındaki işleri halleden geliştiricilerdir. Yani atıyorum bir alışveriş sitesinde, üç çeşit ürünü seçince onların toplam fiyatını vermeyi veyahut bir siteye kayıt olup, giriş yapmayı genellikle back-end developerlar yapabilir. Front-End developer ise, sitenin ön yüzünü yani tasarımını koda döker. Basitçe anlatmak gerekirse geliştiricinin amacı budur. Full Stack developerlar ise bu iki işi aynı anda yaparlar. Sen tek başına çalışacaksan şu yolları izlemen gerekeceğini düşünüyorum. Sonrasında zaten yol haritanı; okudukların, izlediklerin ve öğrendiklerinle kendin çizersin.

İlk olarak HTML ve CSS öğrenmelisin. Eğer bunların ne anlama geldiğini bilmiyorsan internetten biraz araştırma yapmalısın. YouTube'da gırla HTML ve CSS öğreten kanallar var. Bundan sonra JavaScript ve PHP öğrenmeye başlayabilirsin. JavaScript ve PHP ile artık işin içine algoritma ve kodlama da giriyor. Bundan sonrasında yol haritanı kendin çizersin zaten.

Sizin yazdığını şimdi okudum görmedim kusura bakmayın :) Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için gerçekten yararlı oldu

wmaraci
wmaraci

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
ilk öğrenmeniz gereken
html ve css. Daha sonra php öğrenebilirseniz bişiler yapabilirsiniz.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al