lostyazilim
tr.link

Aliexpress Kullanıcılarına Kötü Haber!

9 Mesajlar 1.541 Okunma
lstbozum
tr.link

cthax cthax @emileyt.vanlife Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)

Aliexpress Kullanıcılarına Kötü Haber!

Bildiğiniz gibi ülkece Aliexpress. com’dan alış veriş yapmayı seviyoruz. Zaten ülkemizde ki malların çoğu Çin malı olunca ve bu ürünlere ülkemizde %300 -%500 kar marjı eklenerek satış yapılınca aliexpress’ten alış veriş yapmak kaçınılmaz oluyor. Buna bir örnek vermek gerekirse telefoncularda 15-20 TL’ye satılan Temperli cam koruyucular aslında 1-2 Dolara satın alınabiliniyor.

Geç gelen Kargo Sorunu

Aliexpress’te genelde DHL,FedEx alternatif kanallar seçilmediği sürece,ücretsiz ya da çok uygun fiyat olduğu için normal posta yöntemi seçilir ve bu yüzden postanız hangi ülke üzerinden gelirse gelsin mutlaka Türkiye’ye giriş yaptığında PTT ile sizlere ulaştırılırdı. PTT ise bu ürünleri hemen teslim etmektense Türkiye’ye girişinden uzun bir süre sonra ancak teslim ediyordu. Bu sorun hakkında şikâyette bulunan tüketiciler PTT’yi kızdırmış olacak ki PTT, sözleşme bitim tarihinden sonra Aliexpress ile çalışmama kararı aldı!

Peki, Şimdi Ne Olacak?

Aldığımız söylentiye göre Aliexpress başka alternatif dağıtım kanalı arayacakmış. Buraya kadar her şey güzel gibi gözükse de ülkemiz için durum hiçte öyle değil. Çünkü ülkemizde PTT alternatifi özel dağıtım kanalı mevcut değil DHL, FedEX gibi dağıtıcılar bulundukları bölgedeki şubenin 15 KM uzağında dağıtım yapmıyorlar oysaki PTT Türkiye’nin her yerine dağıtım yapıyordu.

PTT ile çalışılmaz ise olası en iyi senaryo Aliexpress ve satıcılarının, sattıkları ürüne DHL, FedEX gibi dağıtıcıların kargo ücretlerini ürün ücretine ekleyecekler. Bu durumda Aliexpress’in bizler için hiçbir cazibesi kalmayacak.

Kişisel görüşüm Sürat Kargonun ileride PTT’ye alternatif olabileceği yönünde. sizleri bilmem fakat ben an itibarı ile Aliexpress alışverişlerimi bir süre askıya alacağım zira haberi doğrulamak için PTT müdürlüğünü aradığımızda muhatap bulamadık ve bence aldığımız ürünlerin gümrükte kalma ihtimali doğacaktır. Tabi bu durumda ürün geri gider bizde paramızı geri alırız o ayrı mesele :). Hep birlikte bekleyip bu düğüm nasıl çözülecek göreceğiz.

KAYNAK: https://www.teknolojice.com/aliexpress-kullanicilarina-kotu-haber/

wmaraci
reklam

Onlygoodme Onlygoodme Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** C**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 23 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
Şakamı bu?

• Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
Hocam Onlygoodme sanırım değil PTT Çalışanından aldığım bir bilgi ve yayınlamadan önce doğrulatmak istedim ptt ankara merkezden kimseye ulaşamadım

724SATINALCOM 724SATINALCOM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 43 / 94
  • Ticaret 0, (%0)
ptt aliexpress le çalışmıyorki , çindeki china post vs. çalışıyor... pek gerçekçi gelmedi bana

enucuzmagaza.biz
amway.com.tr/user/enucuzmagaza/invite=yes
shop.flptr.com
Trendium.Moda
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
724SATINALCOM Türkiye sınırları içerisinde Aliexpress'in kargolarını kim getiriyor? PTT Tabi ki ve PTT Aliexpress'in kargolarını gelen şikayet üzerine taşımama kararı almış görünüyor.

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
724SATINALCOM china air mail ile çalışıyor fakat ülkemizde dağıtımını ptt yapıyor. Aslında bu kargo olarak değil posta olarak geliyor mektup misali.

Bence düşükte olsa bir ihtimal ptt çalışmayı bırakabilir.

Kendi küçük beynimde basit bir hesap yaptığımda
10cent bedelinde çiçek tohumu aldım ücretsiz kargo ile geldi.
Bir hesaplayalım,

Tohumları çinli satıcı babasının hayrına bedavaya verdi diyelim, Çin'den Türkiye'ye de bedava taşındı diyelim, dağıtım merkezinden Ptt kadıköy şubesine de öyle hadi canın sağolsun diye bedava getirdiler diyelim, buraya kadar herşey güzel...

Kadıköy ptt şubesindeki eleman maaş almadan çalışsa dahi motoruna atlayıp şubeden benim evime gelirken motorunun yaktığı yakıt 10cent.

Ben anlam veremiyorum...

• Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
impjix yazım dilinize bayıldım hocam

impjix

kişi bu mesajı beğendi.

724SATINALCOM 724SATINALCOM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 43 / 94
  • Ticaret 0, (%0)

cthax adlı üyeden alıntı

724SATINALCOM Türkiye sınırları içerisinde Aliexpress'in kargolarını kim getiriyor? PTT Tabi ki ve PTT Aliexpress'in kargolarını gelen şikayet üzerine taşımama kararı almış görünüyor.

sanırım haberi siz oluşturmuşsunuz... Türkiyeye gelen kargoların üstünde aliexpress ten gelip-gelmediği yazmaz.Eğer ptt ( yani birazda hükümet ) çinden ürün getirilmesini engellemek istiyorsa bütün çinden gelenlere engeller sadece aliexpress değil... bu demektir adam ithalat için numune istemiş getirtemiyor olacak şey değil..şöyle bir şey olabilir ucuz kargoları dağıtmayacağız illa express kargo ücreti ödemek gerekebilir. yinede pek sanmıyorum

enucuzmagaza.biz
amway.com.tr/user/enucuzmagaza/invite=yes
shop.flptr.com
Trendium.Moda

• Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
724SATINALCOM evet hocam haberi alır almaz ben yazdım.
zaten Aldığımız söylentiye göre Aliexpress başka alternatif dağıtım kanalı arayacakmış. diye devam ettim çünkü ben bu haberi bir PTT çalışanından aldım ve yukarıda da bahsettiğim gibi PTT Ankaradan doğrulatmak istedim ama muhatap bulamadım.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al