Aliexpress Kullanıcılarına Kötü Haber!
Bildiğiniz gibi ülkece Aliexpress. com’dan alış veriş yapmayı seviyoruz. Zaten ülkemizde ki malların çoğu Çin malı olunca ve bu ürünlere ülkemizde %300 -%500 kar marjı eklenerek satış yapılınca aliexpress’ten alış veriş yapmak kaçınılmaz oluyor. Buna bir örnek vermek gerekirse telefoncularda 15-20 TL’ye satılan Temperli cam koruyucular aslında 1-2 Dolara satın alınabiliniyor.
Geç gelen Kargo Sorunu
Aliexpress’te genelde DHL,FedEx alternatif kanallar seçilmediği sürece,ücretsiz ya da çok uygun fiyat olduğu için normal posta yöntemi seçilir ve bu yüzden postanız hangi ülke üzerinden gelirse gelsin mutlaka Türkiye’ye giriş yaptığında PTT ile sizlere ulaştırılırdı. PTT ise bu ürünleri hemen teslim etmektense Türkiye’ye girişinden uzun bir süre sonra ancak teslim ediyordu. Bu sorun hakkında şikâyette bulunan tüketiciler PTT’yi kızdırmış olacak ki PTT, sözleşme bitim tarihinden sonra Aliexpress ile çalışmama kararı aldı!
Peki, Şimdi Ne Olacak?
Aldığımız söylentiye göre Aliexpress başka alternatif dağıtım kanalı arayacakmış. Buraya kadar her şey güzel gibi gözükse de ülkemiz için durum hiçte öyle değil. Çünkü ülkemizde PTT alternatifi özel dağıtım kanalı mevcut değil DHL, FedEX gibi dağıtıcılar bulundukları bölgedeki şubenin 15 KM uzağında dağıtım yapmıyorlar oysaki PTT Türkiye’nin her yerine dağıtım yapıyordu.
PTT ile çalışılmaz ise olası en iyi senaryo Aliexpress ve satıcılarının, sattıkları ürüne DHL, FedEX gibi dağıtıcıların kargo ücretlerini ürün ücretine ekleyecekler. Bu durumda Aliexpress’in bizler için hiçbir cazibesi kalmayacak.
Kişisel görüşüm Sürat Kargonun ileride PTT’ye alternatif olabileceği yönünde. sizleri bilmem fakat ben an itibarı ile Aliexpress alışverişlerimi bir süre askıya alacağım zira haberi doğrulamak için PTT müdürlüğünü aradığımızda muhatap bulamadık ve bence aldığımız ürünlerin gümrükte kalma ihtimali doğacaktır. Tabi bu durumda ürün geri gider bizde paramızı geri alırız o ayrı mesele :). Hep birlikte bekleyip bu düğüm nasıl çözülecek göreceğiz.
KAYNAK:
https://www.teknolojice.com/aliexpress-kullanicilarina-kotu-haber/