-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
php dev
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
52, (%98)
kandırılma söz konus değil :) seo işi için birisiyle anlaşırsanız sizden anahtar kelime isteyecek ve buna göre çalışma yapacaktır. ancak bu bu anahar kelimeleri metatagda kullanması gerektiği anlamına gelmiyor.
backlinkler belirlediğiniz anahtar kelime ile link olarak verilir.
tanıtım yazılarında belirttiğiniz anahtar kelimeler belli bir yoğunlukta geçer ve yine sizin sitenize link verilir.
Bunun gibi işlemler sizin belirlediğiniz anahtar kelimelere göre yapılır ve bu sayede siteniz o anahtar kelimelerdeki aramalarda öne çıkar.
Ancak google sitenizdeki yazıların ne ile ilgili olduğunu bulmak için keyword metatagına ihtiyaç duymuyor. bunu yazının,sitenin geneli ile site başlığı gibi yerlerden buluyor.
Umarım anlatabilmişimdir. iyi çalışmalar.
weblobedi
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Satış Ortağı
-
-
Ad Soyad
D** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
meta taglar sitenin head tagları arasında bulunur ve google artık bunu dikkate almıyor.
fakat
sitenin body tagları arasında ve h3 tagı ile belirttiğin anahtar kelimeler önemli
birde
yine body tagları arasında bulunan başlık ve özgün makalenin komple içeriği google için önemli
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam ben size şöyle birşey de anlatayım uzun uzun. Sizin sitenize pek uymayabilir belki ama genel anlamda size yol gösterir.
İçerik çok önemli.
Bir konuyu olabildiğince derin ve ayrıntılı anlatırsanız ziyaretçi sever. Yazının içine site içi linkler eklersiniz, konuyla ilgili görseller eklersiniz, videolar eklersiniz... ziyaretçinin dikkatini çeker ve site içi gezinmeyi de arttırır. Hem de konuyla ilgili aradığı cevapları da bulacağı için verdiğiniz hizmetten memnun ayrılır. Sonuçta web sitesi işi bir memnuniyet işidir. Ziyaretçiyi memnun edip göndermek gerekir. Öyle olunca tavsiyeyle de siteniz ünlenir, ziyaretçi sizi sürekli takip de eder, hergün girer çıkar. Böyle böyle devamlı, kalıcı ziyaretçiler edinirsiniz. Sevabına reklama da tıklar, herşey yapar. İleride bu insanlar sitenizin fanatiği bile olur. Bir web sitesine işte böyle ziyaretçiler lazım asıl.
İkinci olarak sayfa gezinmesi ve sayfada geçirilen vakit.
Adam siteye girdimi onu hemen içeri çekip bırakmaman lazım. Oradan oraya atlamalı, sayfa sayfa gezmeli, durduğu yerde durmamalı. İlginç videolar daha çok etkili. Video izlemek hem eğlenceli hem de zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Bunlar hep + puan sana. Ayrıca sayfada geçirilen süre senin sitenin kalitesini ölçen en büyük etmendir. Kesinlikle ziyaretçi sayısı veya Google sıralaması senin site kaliteni ölçemez. Adam sitene girince ne kadar zaman geçirmiz, kaç sayfa gezmiş bunlar daha önemli. Bunlara göre içeriğini geliştirirsin.
SEO paketleri
SEO paketi uyuşturucu gibidir. İlk başta seni uçurur, zevk verir ama sonra almadan duramazsın. Daha sonra ise almayınca krizlere girersin alınca ise zevk almayı bırak ancak normal yaşantına geri dönebilirsin. SEO paketini bıraktınmı işin tüm sihri uçar gider. Onu ya sürekli alacaksın her ay yada hiç almayacaksın. Kalıcı sonuçlar vermez ancak kısa süreli yükselişler sağlar. eocu siten hakkında hangi forumlarda, bloglarda, sitelerde, toplistlerde neler yazmış, nerelere link vermiş vs takip edemezsin zaten. Mesela diyorki adam 100 forum tanıtımı 30 TL. Sen bu 100 forum sitesine tek tek girip kontrol edemezsin. Bu 100 siteden de 90 tanesi işe yaramaz çöp siteler oluyor zaten. Backlink paketleri de böyle. Sana 1 haftada 1000 tane backlink çakıyor. Yükseliyorsun ama gerçek etkisi daha sonra anlaşılıyor. İçten virüsü yemişsin, yavaş yavaş parçalıyor seni.
Kopyala yapıştır içerik
Kopyala yapıştır yerine yabancı sitelerden çeviri yap daha iyi. Herkes ingilizce çeviri yazılar yayınlıyor. Ama ben Malezya, Tayland ve Çin sitelerinden çeviriyorum. Onların yazıları daha farklı oluyor. Çünkü tanınmış ingilizce siteler de birbirinden kopyalayıp değiştirerek yazdıkları için çoğunlukla birbiriyle aynı yazılar oluyor. Çin siteleri o bakımdan güzel. Google Translate iş görüyor.
Bunların yanında siyebileceğim tek şey var. Tüm paranı SEO vs gibi gereksiz şeylere harcama. Tüm paranı Facebook reklamlarına yatır. Sitene gelen ziyaretçi sayısını garantiye alırsın. Hepsinden daha etkili. Google'de çıkacaksın da, adam girecek de bilmemne. Facebook'a 20 TL verdinmi hemen görüyorsun etkisini. Millet girmeye başlıyor sitene. En güzel yazını bu şekilde reklam etmek daha mantıklı ve en ucuzu.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Emekli model
-
-
Ad Soyad
S** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
@PHPacemisi Dostum bu makale tadinda anlatimin icin cok tesekkür ederim. Emin ol cok faydasi oldu bana bazi fikirler edindim sayende.
icerik cok önemli baslikli yazinin her kelimesi sanki benim sitemi anlatiyor tam uydu yani:)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
front-end developer
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Meta tagları ile anahtar kelime aynı şey değil. Anahtar kelime bitmez.
"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.