-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
--------
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben daha önce hiçbir internet projesinde yer almadım.Kod yazmayı bilmiyorum.Hatta bir internet sitem bile yok yani bu konularda cahil birisiyim.
Kafamda bir fikir var. Bu fikir tutar mı ona da emin değilim.Ama işe yarar bir fikir olabileceğini düşünerek kağıt üzerinde olsa da bu fikri olgunlaştırmak istiyorum.Ama dediğim gibi elimde fikirden başka bir şey yok bunu nasıl olgunlaştıracağımı bilmiyorum projenin nasıl hazırlanacağını bilmiyorum.Site kağıda nasıl aktarılır bilmiyorum.
Sitenin işlevini mi anlatmalıyım proje de ?
Menülerine kadar ayrıntılarını mı düşünmeliyim ?
Tasarımını mı düşünmeliyim?
İnsanlara ne avantaj sunacak bunu mu netleştirmeliyim ? Gibi gibi ....sorular var kafamda .
Dediğim gibi orta büyük ölçekli bir proje için nasıl bir dosya hazırlamalıyım? Ayrıca böyle örnek bir proje var mı?
teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Öncelikle rakip analizi yapın. Rakipleriniz kimler bunları belirleyin. Onların eksiklerini bulun ve onları projenize dahil edin. Daha sonrasında projenin nasıl gideceğine karar verin oda şöyle ;
- Tasarım olarak bir yapı belirleyin kafanızda. (Themeforest sitesinden tasarımları inceleyebilirsiniz..)
- Yazılım olarak neler barındırmalı bunları belirleyin.
- Daha sonra SEO konusunda biraz araştırma yapın ve arama sonuçlarında ilgili kelimelerde üst sıraya çıkmak için birkaç SEO işi ile ilgilenen kişilerden fiyat teklifi alın.
- En sonunda bütçe hesabınızı yapın ve yatırabileceğiniz bir rakammı enine boyuna tartın. Zaten bir sonuca varmış olacaksınız :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
HapyMan
Full Stack Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
What do you do exactly ?
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam merhabalar, öncelikle fikir olamaktan bir adım sonrası planlamadır.
yani projeni önce planlamalısın. fikrinin tam olarak ne işe yaracağını ve insanlara ne gibi faydaları olacağını sunmalısın hazırlayacak olan kişi yada kişilere.
bir sonra ki adım ise tam olarak ne istediğindir. proje olmadan hemen öncesi bu. fikrin projeye geçiş aşaması diye biliriz. bu konuda biraz araştırmalar yapmalısın. yani sektöründe olası rakipleri çıkarıp bunların tam olarak neler yaptıkları vs.
hazırlayacağın dökümantasyonlar ile birlikte kendine ilk olarak bir tasarımcı bulmalısın. senin asıl işin onunla olacak. tasarımın native veya hybrit tabanlı bootstrap gibi teknolojilere uygun olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim. tasarım aşamasında menüleri gelmeden önce tabi ki projenin hatlarını ve menü yapısını içeriklerini gerekliyse görsellerini hazırlamalısın, eğer hazırlama konusunda da tasarım gerekiyorsa onunla ilgili materyal araştırmaları yapılmalı.
bir sonra ki adım ise projenin hayata geçmesi. tasarım aşamasında edindiğin bilgi ve deneyim ile yazılımını yapacak kişiye tam olarak nerenin ne şekilde çalışması gerektiğini anlatman gerekli.
yazılımı bitirdikten sonra da bitmeyecek işin içerik işlemlerinde seo, reklam backlink gibi yardımlar ile siteni sektöründe üst sıralara taşıman gerekli.
fikir başlangıçtır. sen başlamışsın nasıl yol izleyeceğini de araştırarak kendin çizeceksin..
şimdiden hayırlı olsun..
iyi forumlar :rolleyes:
1 kişi bu mesajı beğendi.