WWT
NazımYılmaz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web Tasarım Departman Sorumlus
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar,
Aklımda ileriye yönelik bir proje var ancak kurgu konusunda biraz eksiğim diyelim. Bu sebeple bi beyin fırtınası yaratmak istedim.
Şöyle ki, bir sistem düşünün, linux sunucuda çalışacak, form doldurulup formdaki seçimlere göre dosyaları birleştirip sunucuda bir yere atacak.
Ne dersiniz?
Kişisel : nazimyilmaz.com.tr
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Şifreleme falan mı yaptıracaksınız öyle ise sorun yokta anlattıklarınızdan bir anlam çıkaramadım
1 kişi bu mesajı beğendi.
Teveccuh
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
CEO
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Şahıs siteye gelip bir form dolduruyor. o şahıs formda ki seçimine göre şahsın yüklemiş olduğu dosyaları, form ile birlikte birleştirip şahsın adına sunucuya yükleniyor. Yani şahsa ait bir klasör oluşturup, o şahsa ait bilgileri sunucuya yedekliyor. Diyelim ki iş başvurusu formu. 1000 kişi formu doldurdu. Sunucuya ad soyad1, ad soyad2, ad soyad3 ... gibi başvuran kişinin adıyla otomatik dosyalama oluşturuluyor. Bu şekli bir host firmasıyla ve bir yazılım şirketiyle görüşerek belki çözüm bulabilirsin. Belki tasarım kodlamasıyla da yapılabilir. Bilmiyorum. Beni anladığım bu.
1 kişi bu mesajı beğendi.
WWT
NazımYılmaz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
hocam öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim ancak olayı anlatamamışım sanırım.
şöyle ki, sunucuda a, b, c, d, f dosyaları var, kullanıcı girişi ypan biri geliyor formda bu dosyalardan hangilerini istediğini seçiyor form aracılığı ile. sistem de seçtiği dosyaları ( zaten sunucuda olan dosyalar bunlar ) istenilen klasöre birleştiriyor.
umarım anlaşılır olmuştur bu sefer :)
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Formu unut hocam select ile dosya seçimi yapılıyor kaydete basılıyor sisteme giriş yapılacan kullanıcı için sessionID oluşturup onun dosyası sistemde ayrı bir klasörde barınıyor falan sanırım bu işlem çokta zor birşey değil
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
bilişim ve e-ticaret uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
tamam form aracılığı ile sunucudaki mevcut dosyaları seçtim sonra bunlar sunucuda başka bir yerde birleşti.. Artık benim seçtiğim 20-30 -50 artık kaçtane ise dosya benim için oluşturulmuş bir klasöre gitti.
ne olacak bunlar download mı edecek,sunucu üzerindemi kullnacak ?
Ki word excel zip rar exe dosya neyse artık bunları kullanıcı seçtikten sonra sunucuda bir başka yere kopyalamanın bir mantığı yok, bu işlemi çok daha kolay yapabilirsin,
Üyelik olacak ise kullanıcı istediği dosyaları seçer bu dosyaları id ad vs.. neyse artık database de tutarsın, sonra kullanıcı kullanmak isteidiğinde database den çeker kullanıcıya dosya isimlerini verirsin..
Senin dediğinden benim çıkarttığımı yapacak olsak, misal video koyduk sunucuya 8 gb lık bir dvd, 100 farklı kullanıcı bu dvd yi seçtiğinde sunucuda yer kalmaz.. :)
Ben anlamadım gibi geliyor hani yukarıdaki yazdıklarından ben bunu çıkarttım.. Umarım yanlış deildir.
WWT
NazımYılmaz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
şöyle diyelim o halde,
benim elimde bir wordpress klasörü var, bildiğimiz wordpress kurulum dosyaları. bu dosya fix olarak X klasörüne bi kere atılacak kesinlikle. ek olarak, müşteri "temalar" kısmından "fantastik tema"isimli temayı kullanmak istedi. "eklentiler" kısmından da "contact form 7, akismet, ACF Pro" eklentilerini seçti. formu gönderdi.
ben istiyorum ki, wordpress i atsın kullanıcının klasörüne öncelikle. sonra girsin içeri temalar dizinine seçtiği temayı atsın, eklentiler dizinine seçtiği eklentileri atsın.
istediğim mesele bu. ikinci level'e geçince de veritabanı oluşturup scripti kursun diye bir isteğim olacak ama onun için bikaç düşüncem var gibi. şimdilik bu dosyaları bi araya getirebilen bir sistemi nasıl hazırlayabileceğimi düşünüyorum..
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
bilişim ve e-ticaret uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Database kullanmadan bu işlemleri yapacaksan, ya kurulum öncesi çerezler oluşturup bu verileri içine atacaksın, yada xml ile yapacaksın ki ben xml tercih ederim çünkü sonrasında da lazım olabilir veya en basiti kullanıcının bilgisayarı vb. kapansa en baştan başlaması gerekir..
Formu doldurt formu post , get et gelen verileri al xml e yaz..
WWT
NazımYılmaz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
ecarpar adlı üyeden alıntı
Database kullanmadan bu işlemleri yapacaksan, ya kurulum öncesi çerezler oluşturup bu verileri içine atacaksın, yada xml ile yapacaksın ki ben xml tercih ederim çünkü sonrasında da lazım olabilir veya en basiti kullanıcının bilgisayarı vb. kapansa en baştan başlaması gerekir..
Formu doldurt formu post , get et gelen verileri al xml e yaz..
hocam oraya kadar sorun yok da, xml deki derlemeyi nasıl uygulatacağım?