lostyazilim
tr.link

Windows mu MacOS mu?

22 Mesajlar 4.347 Okunma
lstbozum
tr.link

MertTpz MertTpz merttopuz.com Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 215
  • Beğeniler 94 / 93
  • Ticaret 23, (%100)
Eğer iş olarak kullanmak istiyorsanız MAC kesinlikle öneririm hocam.
Daha önce aynı görseli mac ve windows ekranlarında inceleme şansım oldu. MAC farkını bende o an katladı diyebilirim. Ama maddi yönden sizi zorlayacak ise standart bir bilgisayar da da Illustrator gibi programlar için kasma/donma gibi problemler yaşayacağınızı düşünmüyorum.

wmaraci
reklam

NETEOR NETEOR neteor.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 1102
  • Beğeniler 630 / 380
  • Ticaret 14, (%100)
grafik işiyle uğraşan arkadaşlarımın geneli mac kullanıyor. benim elimde macbook pro mid 2010 var, adobe programlarının hiç birinde sıkıntı çekmiyorum. hatta şu zamana kadar kullandığım bilgisayarların en serisi bu diyebilirim. 6 senelik mac bu performansı veriyorsa, yenilerini düşünemiyorum bile. :)

724SATINALCOM 724SATINALCOM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek ticaret
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 458
  • Beğeniler 43 / 94
  • Ticaret 0, (%0)
eskiden Mac'i sadece gazeteciler grafikçiler kullanırdı iphone furyasından sonra apple bilgisayarlarda tanınmaya başlandı özellikle all in one olması çok hoş görüntü diğer firmaların da bunu taklit etmesine neden oldu... senin sorunun toplama olduğu için de olabilir, mac kullanmıyorum ama diğer all in one pc'lerle fiyat farkı kalmadığı için bir dahaki sefer bende düşünüyorum

enucuzmagaza.biz
amway.com.tr/user/enucuzmagaza/invite=yes
shop.flptr.com
Trendium.Moda

epiCurl epiCurl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 95
  • Beğeniler 4 / 12
  • Ticaret 3, (%100)
şöyle bir sorun var arkadaşlar
250 tane 20mb görsel düşünün ve bunu Illustrator'de kaliplara yerleştirdiğimi düşünün
sorunum asıl olarak bu yeni nesil windows makinam mevcut ve bahsettiğim işlemleri yaptığım zaman cpu'da şişmelere neden oluyor donmalara ve kapanmalara neden oluyor buda işime engel oluyor umarım anlatabildim

www.takipcisepetim.net // graphic designer
wmaraci
wmaraci

Ekorez Ekorez Ticarette İyi Fikirler Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek E Ticaret Danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 34 / 55
  • Ticaret 14, (%100)
Windows kullanmayı düşünüyorsanız dediğiniz çalışmalar için;
1. Hdd olarak kesinlikle ssd tavsiye ederim.
2. 64 bit sistemde en az 16 gb Ram ile çalışın.
3. Ekran kartı sizin bütçenize kalmış.
Bu şekilde Windows'tan ancak performans görürsün.
Ama devamlı bu tür işler yapacaksan eninde sonunda yolunuz MAC e çıkar. :)

https://www.evihtiyaclarim.com

Onur Onur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek N/A
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 1309
  • Beğeniler 0 / 297
  • Ticaret 65, (%98)
Mac.

Telefon için de mümkünse iPhone. :)

zin2xen zin2xen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Baskı Öncesi Grafik Şefi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 0 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Konuda Yazılım ve Donanım birbirine girmis durumda. Örneğin:
8 senelik bir Macintosh'un üzerine kurulu Mac OS ile i7 yada Xeon işlemcili windows kurulu bir PC ile karşılaştıramazsın. Yada görüntüyü ekranda nasıl gördüğünle. Monitör'ünü kalibre edersen profesyonelce iki ortamdada olması gereken görüntüyü görürsün, neyse gelelim konumuza

Mac ve PC derken önce donanımları karşılaştırman lazım:
- Şunu akıldan çıkarmamak lazım Mac donanım üretirken hiçbir şeyin ucuzuna kaçmaz ve başkalarına donanımını üretmesine izin vermez (o hatayı bir kere yaptı 90'ların sonunda sonra izin verdigi firmaların lisanslarını iptal etti).
- PC'de ise isteyen istedigi bileşenleri alıp toplar ve makinan en zayıf halkan kadar güçlü olur ancak, i7 işlemci alıp sistemi darbogaza sokacak 50 dolarlık bir board'a takarsın i7'li bir PC olur ama...! piyasadaki PC toplayan markaların genelde yaptıgı bu zaten)

Sonuçta donanım bilgin varsa tüm parçaları özenle seçerek sen toplarsan iyi bir PC'de yapabilirsin ama fiyat olarak Macintosh seviyelerine geleceğin kesin.

Sonra gelelim işletim sistemine:
Mac OS her zaman stabil çalışan kullanıcı dostu bir işletim sistemidir.
Windows'u hepiniz tanıyorsunuz zaten bir şey dememe gerek yok :)

Adobe yazılımlarına gelince sana lazım olan öncelikle (işletim sisteminden bağımsız):
- İyi bir CPU
- İyi bir GPU (Bazı durumlarda CPU'dan daha önemli Mesela Nvidia XXX GT işe yaramazken XXX GTX fark atıyor https://helpx.adobe.com/illustrator/system-requirements.html#main-pars_minitoc desteklenen kartları iyi incele ve biraz araştır lütfen webde bu konuda bilgi çok.
- Paralel olarak GPU güncel sürücülerin yüklü olması Open Gl, Cuda, Open CL vs.
- Bol ram (mümkünse 32, 64 Gb a çıkıp virtual disk'i kapa)
- Parçalanmamış bir disk alanı (Defrag'in önemi!)
- Programın seçeneklerinde duzugn ayarlar. GPU dcestegini açma, işletim sistemi diskiyle data diskini, çalışma alanını ayırma vs.

ana konular bunlar...

Bana gelince 1992'den beri PC, 1996'dan beride MAC kullanıyorum. İki rakibi'de iyi tanıyorum tüm gelişimlerine şahit oldum. İşte MAC evde PC+MAC kullanıyorum Kişisel görüşüm ise Windows'un yazılımda Mac Os u hep bir geriden gelerek taklit etmeye çalıştığıdır onuda ne yazıkki başarılı bir şekilde yapamıyor. Biz tüketiciler açısından Windows'un en büyük hatası ise donanım üretimini denetlememesidir.

Yinede tercih sizindir Windowsla başa çıkabilecek kadar bilgisayardan anlıyorsanız ve makinanınızı iyi kurduysanız sizi fazla üzmez. Mac Os için o kadar bilgisayar kurdu olmaya gerek yok o hep sizin yanınızdadır.

Umarım yazdıklarım işinize yarar.

Hoşçakalın.

(Bu arada çoğunuzun bildiği gibi bir Macintosh olarak emulasyonsuz gerçek gücüyle windowsta kurabilirsiniz üstüne dual bot olarak)
Zuperman 724SATINALCOM epiCurl

kişi bu mesajı beğendi.

bypangea bypangea Dert Etme Dua Et Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 561
  • Beğeniler 204 / 125
  • Ticaret 6, (%100)
Meselenin donmayla ilgisi olmamalı, eğer matbaa ise kesinlikle Mac olmalıdır. Zira Mac bilgisayarların ekranında renkler daha gerçekçidir. Örneğin Windows ta yaptığınız bir tasarımın renklerini baskıya verince baskıdan çıkan rengin tonu biraz farklı olabilir ama Mac te bunu yaşamazsınız. Ayrıca hız olarak ta mac çok daha iyidir.

Imbrossa Imbrossa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 40 / K
  • Meslek Content Management
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 344
  • Beğeniler 259 / 93
  • Ticaret 7, (%100)
11 yıllık mac tecrübesi ile windows bir bilgisayara verilecek tek kuruşum yok :)

Illuminati Illuminati Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 55 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 135
  • Beğeniler 8 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
Ortalama bir macbook 9 bin TL. Bu para ile uçak gibi kasa toplarsınız. 2 sistemde sorunsuz çalışır ama os x bu işler için daha iyi gibi

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al