-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar
Şuanda meslek lisesi son sınıf okuyorum ve ygs/lys hazırlanıyorum. Yazılım mühendisi olmak istiyorum ama malum ülkemizde hemen hemen çoğu yazılım mühendisliği ücretli olarak okutuluyor. Bir kaç üniversite hariç. Bunlardan biride Fırat Üniversite. Yazılım Mühendisliği bölümünde okuyan veya bilgi sahibi olanlara şu soruları sormak istiyorum.
1- Yazılım Mühendisliği kaç yıl ve hazırlık falan var mı?
2- Biraz araştırma yaptım ve Yazılım mühendisliği ile ilgili amerikada olan bir üniversite ile anlaşma yapıldığını öğrendim. 2 yıl Fırat'da 2'yılda Amerikada okuyormuşuz. Bu konuda bilgisi olan var mı?
3- Üniversite genel olarak nasıl?
4- Eğitim kalitesi nasıl?
5- Fırat Üniversitesinden başka önerdiğiniz üniversite var mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Neden yazılım mühendisliği? Bilgisayar mühendisliği neden düşünmüyorsun?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Eğer sadece yazılım yazmak istiyorsan yazılım mühendisliği seç ama bilgisayar mühendisliği çok daha kapsamlı. Misal, bir bilgisayar mühendisi odanın sıcaklığına ve büyüklüğüne bağlı olarak sana klimanın üfleme ayarını yapan bir kumanda geliştirirken; bir yazılım mühendisi sadece manuel ayar yapabilmeni sağlayan bir kumanda geliştirebilir. Bu sadece temsili bir örnek tabiki. Yani bilgisayar mühendisliğinde bilgisayar hakkında çok daha kapsamlı şeyler öğreniyorsun. Yazılım mühendisliğinde ise yazılım konusunda sana daha iyi teorik ve uygulamalı bilgi verilir. İki bölümde de tabiki tam bir yazılımcı olamıyorsun. Okurken ve mezun olduktan sonra üstüne birşey katmazsan sıradan bir mühendis olup düşük ücret maaşla çalışırsın. (2017 itibariyle devlette asgari bilgisayar mühendisliği maaşı 3.500 TL) Fakat üstüne birşeyler kattıktan sonra iki bölümden de mezun olduktan sonra güzel bir hayat yaşayabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yazılım mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Sorularına gelirsek :)
1. 4 yıl. Metok ile yerleşirsen hazırlık vardı en son :)
2. Amerikada ki bir üniversite anlaşma var. 5 yıl okuyorsun. 1.senen ingilizce hazırlık. sonra 2 sene fırat 2 sene amerika. amerikada ki okul ücretli. yani fırat sadece bir kısmını karşılıyor. Kalanı senin diye biliyorum.
3.üniversite genel olarak idare eder. Ancak teknoloji fakültesi çevresi tarla gibi.
4.Çok kaliteli güzel hocalarımızın yanında slayttan okuyan hocalarımız tabi ki de var.
5.Fırat YAzılım mühendisliği bölüünde mezun veren tek üniversite (devlet). Manisa var ama pek memnun değil arkadaşım. Yazılım mı Bilgisayar mı dersen Yazılım tabi ki de. AhmetÇakmak34 ün dediğine katılmıyorum. Bilgisayar mühendisi okul bittiğinde sadece 2 programlama dili görmüşken Yazılım mühendisi her dönem bir prgoramlama dilinin eğitimini alıyor. Ayrıca mikro işlemciler gibi derslerle de ne kadar yüzeysel olsa da elektronik kısmın da da bilgi veriliyor. Bilgisayar mühendisi mezunu ile Yazılım mühendisi mezununun sayısını da kıyaslamak gerek. Ama şu var ülkemizde yazılım mühendisi alıcaz diye bir ilan yok. Ünilerin yazılım ve bilgisayar bölümlerinden mezun olanlar diye ilan açıyorlar. Başka sorun olursa cevaplarım :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
Yapım aşamasında..