lostyazilim
tr.link

Kali Linux Hakkında Bir Kaç Soru

7 Mesajlar 2.308 Okunma
lstbozum
tr.link

Two Two Çapa Medya Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım, Adwords, Editörlük
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 29 / 28
  • Ticaret 2, (%100)
Selamlar arkadaşlar.

Yazılım işleriyle uğraşıyorum son günlerde siber güvenliğe merak saldım. Tabi " heçkırlık " değil genel olarak güvenlik üzerine :) Araştırmalarıma göre bu işler genel olarak Kali-Linux ile ilerlemekteymiş. Sorularım sırasıyla şunlar ;

1) Kali Linux 'u bilgisayarıma kursam herhangi bir sorun olur mu ? ( Kasma, çökme vb )

2) Kendi modemim üzerine olacağı için yasal bir problem çıkarır mı denemelerimde ?
NettaCompany

kişi bu mesajı beğendi.

http://bit.ly/capamedya - Elektriği, Suyu Kesilmeyen Makale - Editör Hizmetlerimize Göz Atın..
wmaraci
reklam

WMKOD WMKOD Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 19 / 53
  • Ticaret 1, (%100)
1- Oldukça hafif bir işletim sistemidir neredeyse her bilgisayara kurulabilir.
2- Yasal olmayan bir şey yapmadığınız da sorun oluşmaz zaten güvenlik için kullanacaksınız :)
Two

kişi bu mesajı beğendi.

dnaz dnaz Back to Front End Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Software
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 101 / 147
  • Ticaret 34, (%100)
1- hayır olmaz neden olsun ? Siz nasıl bir sorun olacağını düşündünüz ?
2- İllegal bir iş yapmadıktan sonra birşey olmaz. Eğer illegal bir iş yaparsan zaten hang modemden bağlanırsan bağlan yaptığın işe göre yakalanma riskin artar. 100% korunma olmaz hiçbir zaman. Sadece senden daha zeki birinin senin peşine düşmesine kadar saklanabilirsin, ama senden daha bilgili, zeki birisi seni yakalamak isterse istediğin yerden bağlan seni bulur. Legal helal işler yapmak akıllı insanların seçimidir.
Two

kişi bu mesajı beğendi.

NettaCompany NettaCompany WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek İnternet Hizmetleri
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Z** A**
  • Mesajlar 533
  • Beğeniler 230 / 197
  • Ticaret 26, (%100)
Two bu işi öğrenirsen bizim güvenlik sorunlarını artık çözersin, benim takıldığım çok yer var, Fakat Kali Linux daha çok "Hack" ve "İllegal" yollarda kullanır ve bu yollarda en iyi çalışan işletim sistemidir. Ayrıca çok çok hafiftir. Bazı durumlarda Örn, "Decode" gibi durumlarda yüksek işlemci ister ve kesin sonuç olarak çıkarır gibi gibi. Yasal olarak kullanabilirsiniz problem yok. Kali Linux kurunca eve MIT gelmiyor yani o internette yazanlar tamamen hayal ürünü :)
Two

kişi bu mesajı beğendi.

NETTA WEB SOLUTIONS LTD Company Number 15911828 +447400493366
wmaraci
wmaraci

Two Two Çapa Medya Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım, Adwords, Editörlük
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 29 / 28
  • Ticaret 2, (%100)
dnaz hocam hack işleri değil de mesela kendi sitemdeki temada veya sistemde açık aramak, sistemlerde açık tespit etmek amaçlı kullanmayı düşünüyorum.

Bilgisayar da sorun olur mu dediğim de yani ne bileyim çok büyük yer kaplar dosyalar silinir, bilgisayar da kasma sorunu olur tarzı.

http://bit.ly/capamedya - Elektriği, Suyu Kesilmeyen Makale - Editör Hizmetlerimize Göz Atın..

dnaz dnaz Back to Front End Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Software
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 101 / 147
  • Ticaret 34, (%100)
Hayır kasma olacağını sanmıyorum. Fakat öncelikle Linux hakkında ne kaar bilgiye sahipsiniz ? Security işleri için genelde Kali öneriliyor, bu çok doğru değil sonuçta Kali linux önermelerinin nedeni içerisinde hazır program/scriptler bulunmasından kaynaklanıyor. Ama başkasının yazdığı hazır programlar ile ne kadar ilerleyebiliriz ? Sen en zor linux hangisi ise onu seç gerisi geliyor :)

http://www.shellskript.com

buraya göz at blog ve son derslerde örnekler var işin mantığını öürendin mi zaten gerisi sana kalmış.

Eğer Kali kuracaksan da sorun olmaz nedne olsun. Ben 1.5 senedir Lİnux kullanıyorum. Windows kullanmayı unuttum. Sorun yok tabi sen kendin bilgisayarı çökertmezsen Linux önermemdeki nedenlerin en önemlisi kontrolün sende olması. Windows gibi direksiyon başkasında, araba senin mantığı yok. Ama tabi sana ve senin bilgine bağlı. Umarım bir fikir edinebildin.
Two

kişi bu mesajı beğendi.

skytr skytr ??? Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek ...
  • Konum ABD
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 207
  • Beğeniler 92 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
ilk defa kuracaksan başka sürüm dene.

1)her bilgisayara kurulsa bile verim alınmayabilir.hafif bir sistem değildir.
2)sana bağlı
Two

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al