lostyazilim
tr.link

Çeviride yapay zeka tersmi tepti ?

3 Mesajlar 564 Okunma
acebozum
tr.link

artvinhopa artvinhopa laiksozluk.net Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek gazeteci, yazar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 825
  • Beğeniler 418 / 269
  • Ticaret 6, (%100)
Merhabalar bildiğiniz gibi google çeviri yeni bir güncelleme alarak çevirileri hemen hemen kusursuza yakın hale getirmişti. İngilizce bilen biri olarak bir çok deneme yapmıştım ve neredeyse kusursuz olduğunu görmüştüm. Bu çevirir sistemi yapay zeka ile her çeviride birşeyler öğrenerek kendini geliştirecekti google bu şekilde açıklama yapmıştı. Bugün çeviri deneme amacıyla biraz kullandım ve güncellemenin ilk haline göre daha kötü oldugunu fark ettim. İlk güncelleme ile çevirdiğim aynı cümleleri denedim sonuç değişecekmi diye ve evet sonuç olumsuz olarak değişmiş ve çevirinin 1 tık daha kötü olduğunu söyleyebilirim. Sizce yapay zeka tersmi tepti ?

elektronikssl
webimgo

TheDestroyer35 TheDestroyer35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 7 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
hiç bir zaman çeviriden randıman alamadım, her zaman net saçmaladı. umarım bu yapay zeka işe yarar.

ayrıca daha küfür ve ırkçılık öğretmemişler mi. Biz kuşa bile ilk once küfür öğreten, siri ye evlenme teklif eden milletiz

http://olanolmus.com

Buyrun gelin çay içelim

ahmet47 ahmet47 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Girişimci, Developer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** V**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 39 / 33
  • Ticaret 4, (%100)
Kendi kendine öğrenirken insan tarafından da öğrenilenlerin doğruluğu kontrol edilmediği için çeviri kötüye doğru gidiyor. TheDestroyer35 dediğine katılıyorum. İnsanlar yanlışı öğretirse yanlış olanı öğrenir.

¯\_(ツ)_/¯
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al