2009 tarihinden bu yana varlığı süregelen Google‘ın işletim sistemi projesi , Chrome OS ( Chrome işletim sistemi ) özgür yazılım Linux tabanlı bir işletim sistemi olsa da web uygulamaları ile çalıştırılabilen daha çok bi eklenti gibi duruyordu.

Çıkış tarihinin ilanından sonra Google tamamen farklı bir politika izleyerek işletim sistemini Apple benzeri bir pazarlama mantığı ile servis etmeye başlamıştı.

Tam olarak 2011 ‘in Haziran 15′inde, Chromebook‘lar ile birlikte şekillenmeye başlayan işletim sistemi Chrome OS, son zamandan bu yana uzun zaman aranın ardından yeni güncelleme yapısı ile karşımıza çıkıyor.

Eskiye nazaran çok sayıda köklü değişikliklerin olduğu gerçeği, görünüm esnasında bile kendisini farkettirmiyor değil.

Artık daha çok bir tarayıcı tabanlı uygulama görünümünden çok bir işletim sistemi havası kazanan yapı bir çok değişiklik ile Linux’un özgürlüğü de eklenince daha şık bir sonuç veriyor denilebilir.

Yukarıdaki ön izlemeye dikkat edecek olursanız, eski Chrome OS’dan bu tarafa geçildiğinde Shef adı verilen bir bar ile daha yerleşik bir kullanım sunacak bize. Geliştiriciler Windows ve Mac işlerim sistemlerindeki araç çubuğu mantığını Chrome OS’a kazandırmak ile en büyük artıyı sağlamış diye düşünüyorum.

Bunun yanı sıra, görsel açıdan şu anlık doyurucu olsa da hız ve hafifliği tabi tartışılmaz bir unsur. Bir tarayıcı kadar hafif olan tümleşik yapısı gayet performanslı. Ancak bir Mac ya da bir Paket Linux ile aynı seviye de kıyaslanması için henüz daha çok erken sayılır.

Yakın zamanda işletim sistemini ilk fırsatta deneyip tecrübeleri aktaracağım ;) Takipte kalın.

Kaynak : http://fatihtoprak.com/chrome-os-isletim-sistemi-guncellemesi-yayinlandi-ve-artik-chrome-os-guclu-bir-isletim-sistemi.html