-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Firma Rehberi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
31, (%100)
+ olarak bir problem görüyorum. Bu açıklamayı ulaştırma bakanı yapıyor. Abicim nerede bir bilişim ile ilgili bir bakanlık?
Dip Not: Bununla ilgili Bimere yazımı gönderdim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bir şartla olumlu bakarım.
Google veya diğer arama motorlarının altyapısını kullanmadan 100% yerli ise olumludur. Yoksa tutmaz, ilerlemez, desteklenmez.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / K
-
Meslek
Content Management
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Google'ın iphone ve apple üretimi cihazlardaki tarayıcılarının açıldığında google ile başlaması için 5 yıllığına milyar dolarlar harcadığı geldi gözümün önüne.
Herşey tv'de gazetede siyasi söylemde reklam değildir. Söz gelimi cumhurbaşkanı yerli üretim arama motoru derse, ülkenin yüzde 50'si girer. Diğer yüzde 50'si siyasi hamaset ortamında girmez.
Bunu cumhurbaşkanının şahsında söylemiyorum yanlış anlaşılmasın, bir kamplaşma ortamı bugün herkes için var. Yerleri değiştirsek de aynı şeyin olacağı kanaatindeyim.
Burada çok büyük bir yatırımdan bahsediyoruz, en kötü ihtimalle bu işin Ar-Ge çalışmaları için bile yaklaşık 2-3 milyar dolara ihtiyaç duyulacak. Basit düşüncelerle ifade edilemeyecek kadar kapsamlı bir rakibe karşı gelmek istiyoruz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
yb79
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
web sitesi sahibi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
En adaletli sonuçları veren bir motor yapacaklarından hiç kuşkum yok.
Adı şöyle olabilir madem yerli yapım GOGIL.COM :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Güvenlik görevlisi
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Olumlu bakıyorum dedim ama çok zor be abi. Bizde millet olarak pis bir huy var yeniliğe açık değiliz, alışkanlıklarımızdan hemen vazgeçemiyoruz. Bir de çok yatırım olması gerekiyor. Evet milliyetçilik vs ama insanlarında özellikle biz webmasterların ihtiyaçlarına karşılık vermesi lazım. Sırf olsun diye yapılacaksa bir işe yaramaz. Gerçekten uzman kadro ve sağlam yatırım olacaksa desteklemek boynumuzun borcu. Ama siyaset gütmesinler, fişleme olmasın, sansür olmasın ve tarafsız olsun.
Plain
Freelancer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Milyonlarca dolar bütçe ayıracaklar, kimsenin kullanmayacağı boş saçma sapan bir şey ortaya çıkacak.
haber58
Doğruluk dost kapısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
oğuzöztürk adlı üyeden alıntı
devletin destekleyip önerdiği bir arama motoru ilgi görebilir. Ancak sıralamalarda ne kadar tarafsız olunur? Bu konuda endişelerim yok değil.
endişe değil gün gibi beklenti ...
NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN
noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
yapılmalı. fakat özel sektörce yapılmalı. devlet de vergisini almalı.
google ın çeyreği kadar işleyen yerli bir arama motoru google ile başa baş gidecektir türkiye içinde.
milyar dolara da gerek yok. cumhurbaşkanımız milli arama motorumuz bu derse görün hepimiz kullanacağız.
ülkemiz için büyük bir atılım olacaktır.