wmaraci reklam
lidertakipci

E-Ticaret Siteleri için 18 Önemli SEO Tekniği

3 Mesajlar 923 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

dacar dacar Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / K
  • Meslek inşaat mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 1 / 10
  • Ticaret 0, (%0)



SEO, birçok kişinin dilinde ve internet dünyasına adım atan herkesin mutlaka yaptığını iddia ettiği bir kavram haline dönüşmüştür. Aslına bakarsanız bir web siteniz hele ki e-ticaret siteniz varsa biraz SEO bilgisine ihtiyacınız var demektir. Her şey sitenize içeriğinizi girip paylaşmanızla bitmiyor. Görünürlüğün artması ve sitenize trafik çekebilmeniz için bilmeniz gereken oldukça önemli SEO teknikleri bulunuyor. Bu noktada, içeriğin ve resimlerin özgünlüğü elbette büyük bir etken; ama kaliteli bir içerik tek başına SEO için yetersizdir.

Bir e-ticaret sitesi sahibiyseniz Google ile aranız iyi olmalıdır. Potansiyel müşterilerin sizi bulabilmesi, kişilerin almak istedikleri ürünü Google üzerinden araması, internetten alışveriş hacminin artmış olması ve arama motorlarında en çok ilk 3 sıranın dikkat çekmesi nedeniyle hem Google ile aranızı iyi tutmalı hem de birkaç SEO tekniği bilmelisiniz. Eğer siz bu işten anlamıyorsanız, SEO uzmanları ile tanışmalı ve sizin işinizi en iyi hangisi yapabilecekse hizmet almalısınız.

Bilmeniz gereken bir diğer nokta ise e-ticarette rekabetin oldukça yüksek yaşanmasıdır. Bu nedenle kendinizi öne çıkaracak bir girişimde bulunurken SEO noktasını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Şimdi en bilinen ve daha ilk baştan uygulamaya başlamanız gereken 18 önemli SEO tekniğinden bahsetmek istiyoruz:

1 Kelime Gruplarınızı Belirleyin



Daha e-ticaret sitenizi açmadan önce hangi sektörde iş yapacağınızı belirlemelisiniz. Hangi ürün gruplarıyla çalışmak istediğinizi ve en güçlü olduğunuz ürünleri belirleyin. Ardından bu doğrultuda e-ticaret sitenizi ve yaptığınız işi en iyi anlatan 3 kelime veya kelime grubu seçin. Bunların dışında satışını yaptığınız ürün gruplarını tanımlayan en az 7 kelime daha belirleyin ve kelime sayınızı 10’a tamamlayın. Daha sonra yapmanız gereken bu 10 kelimenin internette nasıl ve hangi yoğunlukta aratıldığını öğrenmektir.

2 Domaini ve URL Adresini Akıllıca Belirleyin



Sitenizde bulunan her içerik, kategori, ürün, etiket ve sabit sayfaların tarayıcının adres satırında nasıl görünmesini istediğinizi belirleyin. Bu konu oldukça özel bir strateji gerektirmektedir. URL adresleri ve uzantıları, her e-ticaret sitesinde farklı olabilir. Kategori veya markanın URL’de görünmesi, önem derecesine göre belirlenmeli ve buna göre dahil edilmeli veya edilmemelidir. Genele bakıldığında ise ürün çeşitliliği fazla olan firmaların sadece URL tercih ettiği bilinmektedir. Domain konusunda ise gerçekten marka olabilecek, akılda kalıcılığı yüksek ve klavyede yazması, okuması kolay olmasına dikkat etmelisiniz. Tek ürün e-ticareti yapıyorsanız, genellikle ürünün adı geçen domainler tercih edilmelidir.

3 Kod Yapısını Önemseyin



Temiz bir kod, Google tarafından her zaman daha iyi algılanır. Google örümceklerinin anlayabileceği, kolayca yorumlayabileceği kod yapılarını tercih etmelisiniz. İçeriklerde ve sayfalarda başlıklar, title doğru bir şekilde hazırlanmalıdır. H1, H2, H3, Alt, Title ve diğer sayfalar için mutlaka Title ile Descripton tanımlarını doğru bir şekilde yapın. Yaptıktan veya yaptırdıktan sonra bir başkasına doğruluğunu kontrol ettirin. Bunların yanında 301, 404 gibi sayfaların doğru olduğundan, canonical gibi tanımlardan emin olun. Aynı zamanda flash uygulamalar Google tarafından kolay indekslenmemektedir ve dikkat etmeniz gereken önemli konulardandır.

4 Analytics Hesabınızı Doğru Yönetin



Analytics hesabı, size arama motorlarından gelen tıklamaları göstermektedir. İnsanların sitenizde sattığınız ürünleri ve ürün gruplarını nasıl arıyorlar, burası sayesinde görebilirsiniz. Analytics hesabınızı düzenli bir şekilde incelerseniz ve gördüğünüz anahtar kelimelerdeki durumunuzu takip ederseniz, hangi yönde gelişmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz. Örneğin 2. sırada olduğunuz bir kelimeden gelen trafiği, 1. olduğunuz zaman rahatlıkla artırabilirsiniz.

5 Kategori ve Ürün Tanımları



Kategori, marka ve ürün bilgilerini kullanacağınız başlık, açıklama ve etiket kısımlarını doğru bir şekilde belirlemelisiniz. Bu konu genellikle es geçilse de oldukça önemlidir ve sakin bir şekilde tanımlamalısınız. Her bir sınıfın Google üzerinden nasıl arandığını inceleyin ve çıkan sonuçlara göre düzenlemeler yapın.

6 Medya Dosyalarını İsimlendirin



E-ticaret sitenize yükleyeceğiniz tüm fotoğraf, video ve diğer medya dosyalarına mutlaka isim vermelisiniz. Fotoğrafların tanımlarına da dikkat etmeli ve hepsinin ürünü tanıttığından emin olmalısınız. Ürün veya kategori ile aynı isimde olmasını sağlamalısınız. Aynı isimle ikinci bir resim yüklememek için tanımlara dikkat etmelisiniz. Aynı ismi verdiğiniz iki resim olduğu zaman, medya url’si yanına rakam koyacaktır ve bu SEO açısından istenmeyen bir durumdur.

7 Site Hızını Mutlaka Artırın



Sitenizin hızlı olması, Google ve SEO anlamında oldukça önemlidir. Google Analytics üzerinden site hızı entegrasyonunu yapmalısınız ve her gün kontrol etmelisiniz. E-ticaret sitelerinin yavaş olmasının müşterileri kaçıran bir konu olduğunu da unutmamalısınız. Satışlarınızı artırmak, müşterinin sitenizde daha uzun süre kalarak gezinmesini sağlamak için siteniz hızlı olmalıdır. Bunun için sitenizi; altyapı, programsal ve fotoğraf boyutları konusunda optimize etmeyi aklınızdan çıkarmamalısınız.

8 Gelecek Trendleri için Çalışın



Google Trends ve Google Insight, özelliklerinden haberdar mısınız? Değilseniz hemen tanışmalısınız. Bu özellikler sayesinde dönemlik aramalar yapmanız ve popüler anahtar kelimeleri yakalamanız mümkündür. Gelecekte popüler olacak bir aramaya birkaç ay önceden hakim olursanız, zamanı geldiğinde meyvelerini de rahatça toplarsınız.

9 Yorumların Önemli Olduğunu Bilin



Ürünlerinizin yorumlanması, hem müşterinin güvenini kazanmak hem de Google’nin gözünde değer kazanmak adına önemlidir. Eğer e-ticaret sitenizin altyapısında yorum yoksa, mutlaka eklenti olarak yüklettirin. Ürünlerin yorumlanmasını sağlayın ve yoruma teşvik edecek kampanyalar yapın. Yorum yapan ilk 10 kişiye bir hediye mantığında kampanyalar yapın ve ilgiyi çekin.

10 Google XML Entegrasyonlarını Yapın



Siteniz için Google Webmaster Tool açın. Bu sayede sitenizin tüm XML sitemap’ını yükleyin. Bunu yaptığınız zaman, Google örümcekleri sitenizi daha iyi bir şekilde indeksleyecektir. Adeta örümceklere navigasyon görevi gören sitemap kısmı, her yeni ürün eklendiğinde güncellenecektir. Aynı zamanda sitenizin indekslenme hızı da bu sayede artmış olacaktır. XML dosyaların Google ile entegrasyonunda, yalnızca html adresleri değil; medya dosyalarının da XML olarak aynı alana sunulması gerekiyor. Bu şekilde olduğundan da emin olmalısınız.

11 Kaliteli İçerikler Üretin



SEO anlamında ve Google gözünde kaliteli içerik her zaman önemlidir. Özgün, çalıntı olmayan ve spama neden olmayacak türden olmalıdır. Birçoğunuzun bildiği gibi Google, Panda algoritması ile içeriğe verdiği önemi artırdı. “Ürün sergiliyoruz, ne yazısı?” olarak düşünebilirsiniz; ama bir e-ticaret sitesinde içerik hayati önem taşımaktadır. Görsel üzerine kurulu e-ticaret sitelerinde Google’nin indekslemesi için içeriğe de yer verilmelidir. Özgün ve kaliteli içeriklerin sitenize düzenli olarak girilmesini sağlayın. Eğer bir yazar kadronuz yoksa, bu işi içerik ajanslarına yaptırın. Yazılarınızın nasıl olması gerektiğini ise bu ajanslara söylemeniz yeterli olacaktır. Anahtar kelimeleri verebilir ve başlıklarını belirleyebilirsiniz.

12 Açıklama Etiketlerine Düzen Getirin



Google aramasında sitenizin URL’sinin hemen altında yer alan ‘Açıklama’ satırı da oldukça önemlidir. Bu satır ise genellikle sitenizin kodlarında yer alan Meta Tag Description tanımıdır. Bu açıklamada, anahtar kelimelerinizi özenli bir şekilde geçirmeye dikkat etmelisiniz. Spam yapmadan ve sitenizi tanımlayıcı birkaç cümle ile açıklama kısmını girmelisiniz. Anahtar kelimelerinizle bütünleşmiş, insanların tıklamasını sağlayan ve yanıltıcı olmayan açıklamalar olmalıdır.

13 Sosyal Medyayı Kullanın



SEO anlamında son yıllarda en popüler ve iyi teknikler arasında sosyal medya ağları da girdi. Sosyal medyadan alacağınız trafiğin, Google gözünde de ayrı bir yeri bulunuyor. İçeriklerinizin sosyal medyada paylaşılması, değerinizi artıracaktır. 2010 yılının ilk çeyreğinde hızlı bir şekilde gelişen Panda Algoritması ile sosyal medya paylaşımları önem kazandı. Facebook, Twitter, Google Plus ve diğer tüm sosyal medya ağlarında kimliğinizi oluşturun ve widgetlerini sitenizde kullanın. Linkedin gibi önemli sosyal ağları da es geçmeden ve spam yapmadan paylaşım yapmalısınız. Kişilerin sosyal ağlarınızı takip etmesini sağlayın ve içeriklerinizi, kampanyalarınızı, indirimlerinizi paylaşın. Kişilerin paylaşmak isteyeceği türden içerikler üretin ve bunların paylaşılmasını sağlayın.

14 Siteden Çıkış Oranını İnceleyin



Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların, sitenizde kalma süreleri de Google gözünde önemli noktalardandır. SEO yapanların da bu noktayı önemsemeleri ve kullanıcıların sitede daha uzun süre kalmasını sağlayacak düzenlemeleri yapması gerekmektedir. Google Analytics aracılığıyla sitenizden hemen çıkma oranını görebilirsiniz. Oranın yüksek olduğu sayfalarda nelerin yanlış yapıldığını bulmalı ve düzeltmelisiniz. Sitenizden çok hızlı bir şekilde çıkış yapılıyorsa, Google tarafından bu dikkat çekecektir.

15 Sıralamanızı İzleyin



Sıralamanızla ilgilenen teknik bir ekibiniz olabilir. Ama sizlerde Google Analytics hesabınız ile webmaster tool hesabını entegre ettirin ve sonuç sorgularını aktif ettirin. Bu şekilde Google Analytics üzerinden arama sorguları sekmesi altında, hangi kelimede kaçıncı olduğunu tek tek kontrol edin. Çalıştığınız teknik ekip ne kadar iyi olursa olsun, sizin de bizzat vakit ayırarak kontrol etmeniz gereken bir alan olduğunu unutmayın.

16 Sıkılmayın ve Abartmayın



SEO çalışmalarını yaparken sakın sıkılmayın ve abartmayın. Bıkmadan, usanmadan çalışmalarınızı sürdürün. İstismar edilecek bir konu olmadığının farkına varın ve hiçbir zaman vazgeçmeyin. İstatistikleri izleyin ve bizzat kendiniz bu işi yapın. Planlarınızı hiçbir şeyin durdurmasına izin vermeyin. SEO’da her gün yeni bir olayı tecrübe edersiniz. Aynı zamanda Google algoritmasının da sürekli iyileştirildiğini unutmamalısınız.

SEO çalışmalarınızı yaparken en büyük hatanız, sitenizin kalitesini bozmak ve müşterileri rahatsız edecek düzeye getirmektir. Çok fazla aranan bir kelime için kategori isminizi değiştirmeye kalkmayın. Bu işi description kısmında yapmaya özen gösterin. Ürettiğiniz içeriklerde, yükselmek istediğiniz kelime için spam yapmayın. Sürekli aynı kelimelerden oluşan içeriklerle vakit harcamayın. Google tarafından istenen şey, kullanıcıların gezmekten hoşlanacağı ve paylaşacağı bir site yaratmanızdır.

17 Doğru Ekiple Çalışın



SEO işinde doğru ekiple çalıştığınızdan emin olmalısınız. Günümüzde birçok kişi kendini SEO ustası olarak tanıtıyor. Akıl veren kişilerin web sitelerine bakıldığı zaman yapılan yanlışlar açık bir şekilde görülüyor. Bu nedenle doğru kişilerle çalıştığınızdan emin olmalısınız ve bu ekibi kontrol edecek mekanizmaları veya kişileri ayrıştırmalısınız. Bunun dışında hitap ettiğiniz sektörde faaliyet gösteren bloglarla da çalışmalısınız. Örneğin ayakkabı üzerine bir e-ticaret siteniz varsa, moda blogları ile aranızı iyi tutun. Böylece sizin tanıtımınızı yapmalarını sağlayabilirsiniz.

18 Fırsatları Yakalayın ve Değerlendirin



Günümüzde birçok kelimede, büyük rekabet dönüyor. Bunun yanında rekabetin daha az olduğu ve henüz keşfedilmemiş alt kategoriler olduğunu da unutmayın. Niche olarak tanımladığımız hemen hemen el değmemiş sektörleri keşfedin. Temel kelimelere oynamak yerine daha alt kategorin kelimelerine de yoğunlaşın. Bilmelisiniz ki bu kelime, kategori ve sektörlerde de gelecekte rekabet kızışacak. Elinizi çabuk tutarak bu fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Kaynak: Paratic.com
 

 

wmaraci
reklam

Spinetwork Spinetwork WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Yararlı konu teşekkürler
 

 

dacar dacar Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / K
  • Meslek inşaat mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 1 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Rica ederim, beğenmenize sevindim :)
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al