Memur ve işçi maaşı aynı düzeye getirilmeli.Şimdi diyeceksinizki adam okumuş çabalamış memur olmuş ve okumayan insanla aynı parayımı alacak diye ? evet alacak çünkü okuyup karşılığını almak isteyen zatend evlet dairelerinde yatarak boş iş yada az iş herneyse karşılığını alıyor.Hertürlü sosyal hakkı herşeyi mevcut.
Ama işçi okumadı diye hem az maaş onuda gününde alamıyor zaten, cumartesi çalışıyor hergün memurdan daha fazla çalışıyor çoğu işçinin hiçbir ikramiyesi yok bişeysi yok ve aldığı maaş memur maaşının yarısına anca denk geliyor.
Çözüm net işçi memur maaşı aynı olacak.Okuyan çaba veren memur olur rahat iş yapar.Okumayanda çok iş yapar daha zor işte çalışır.Ama emeğinin karşılığını alır.Maaş konusunda memurda işçide eşit olur.
Mağara_Adamı adlı üyeden alıntı
Şu Mmeurlara Laf atanları ANlamıyorum.
Hangi Fabrika yada inşaat işçisi, 20 yılını Okula veriyor ? Yaşanılan stresi kaçınız biliyorsunuz , Kaçınız yaşadınız ?
Asgari ücretin 1400 lira azlığını memura bağlayan düşünceyi bana bi açıklar mısınız ? EMEĞİNİN hAkkını herkes almalı.
Nasıl ki Asgari ücretin 1400 lira olmasına Karşıysam, Memur Maaşlarının düşürülmesini savunanlara da aynı şekilde karşıyım. Memur maaşları düşsün diyeceğinize, Torpilli alım yapanlara kızın. Kaliteli işini bilen miyonlarca Genç insanımız 30 yaşına gelmesine ragmen, Ekonomik nedenlerden dolayı evlenemiyor, iş kuramıyor.
Siz 30 yaşına gelip, Babanızdan Harclık istemek ne demek bilir misiniz ?
Memur emeğinin karşığını zaten memur olup çok rahat konforlu tabiri caizse kebap bir işte çalışarak alıyor.Memurun hafta sonu tatili 2 gün işe geldiği çıktığı saat belli maaşı gününde tak diye yatıyor.ikramiyesini yıllık izinlerini hertürlü hakkını sonuna kadar fazlasıyla alıyor.Üstüne bide maaşıda işçinin iki katına çıkıyor.
İşçi memurun 10 katı ve ağır zor sıknıtılı şartlarda çalışıyor.Keşke okusaydı ama işçi okumadı işçi oldu.Ama bu demek olmuyorki işçi oldu diye maaş memurun yarısı kadar olacak.Sonuç olarak benim çözümüm okuyan memur olur az çalışır rahat çalışır parasını alır.Okumayanda işçi olur zor ve ağır şartlarda çalışır ama yine memurun aldığı maaşı alır.İşçi memur maaşı eşit olmalı en sonki konuya yaptığım yorumumdaki gibi.