lostyazilim
tr.link

Sitemi kopyalıyorlar ne yapabilirim?

15 Mesajlar 2.457 Okunma
acebozum
tr.link

dnaz dnaz Back to Front End Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Software
  • Konum Adana
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 101 / 147
  • Ticaret 34, (%100)
Öncelikle htacces ile o siteyi engelleyen. Birde css ile div etiketi için ID ve class lari dinamik olarak oluşturun.

elektronikssl
webimgo

LivadiSeo LivadiSeo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek SEO & SEM Expert
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad R** M**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 22 / 13
  • Ticaret 6, (%67)
DMCA kullanabilirsiniz bu sorunlara yardımda bulunuyor diye biliyorum.

dreamfancy dreamfancy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek WebMaster
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 154 / 71
  • Ticaret 3, (%100)

Uzunadam adlı üyeden alıntı

bloggerde siteyi tek seferde kopyalayan kod var hocam. Kesin öyle yapıyordur. İçeriği tekrar içeri aktararak yeni bloglar kuruyordur. Yani bence yapabileceğiniz fazla bişey yok gibi, size tavsiyem makalelerinizin içine linkler ekleyin.

Google DMCA satın aldım ve hak talebinde bulundum. Benden kimlik bilgilerimi ve Ömer Ç. adına sahip olduğumu kanıtlamamı istediler. Sahtekar hedef sitenin tüm url bağlantıları bir kaç saat içerisinde kalkacak. Yani birşey yapamazsın diye olay yok. Her zaman yapılması gereken mümkün şeyler vardır. Bende elimden geleni yaptım ve o sahtekarları google'den tamamen banlattım.

Googlenin mesajı;
Merhaba,

removals@google.com
01:05 (16 dakika önce)

Alıcı: bana
Merhaba,

E-postanız ve cevabımızı sabırla beklediğiniz için teşekkür ederiz.

Dijital Binyıl Telif Hakkı uyarınca, hak ihlali bildiriminizle ilgili işlemlerimizi tamamladık. Aşağıdaki URL'ler birkaç saat içinde Google’ın arama sonuçlarından kaldırılacaktır:

http://.....net

Saygılarımızla,

Google Ekibi

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek WebMaster
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 154 / 71
  • Ticaret 3, (%100)

aciltavuk adlı üyeden alıntı

yandexde görünmesi o sitenin googlenin gözünde kötü durumda olduğunun göstergesidir. bir site googleden banlanınca yandex kapıyor hemen. beş para etmez yandex spam yuvası şerefsiz site. :D

Yandex çok dengesiz bir arama motoru kardeşim, Ayrıca ben google'da banlanmadım. Yandex dengesizi benim sitemdeki bir descriptionu virüs olarak görmüş ama bana virüsün nerede olduğunu bir türlü söylemiyordu bu dengesiz yandex, neyse bende sorunu bir şekilde kendim çözdüm ve dengesiz yandex'ten banımı kaldırdım. Bir kaç saat içerisinde o site yerine benim indexim gelir herhalde :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek WebMaster
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 339
  • Beğeniler 154 / 71
  • Ticaret 3, (%100)

bulgay adlı üyeden alıntı

blogger botlar var. onlarla site kopyalamak kolay oluyor. ya da sitenizde sag tik engeli iyi olabilir. basit bir kod ile kopyala yapistirin onune gecebilirsiniz. ama adamlar rss baglantisi yoluyla kolayca veri cekebilirler. soz konusu siteyi kapattiysaniz bile adamlarda tum yedekler vardir. acarlar aninda yenisini.

benim oyle bir sitem kopyalanmisti. indirme sitesiydi. adamlar bc.vc linklerimi bile degistirmeden kopyalamislardi. bir sure sonra ben sitemi sattim. ama hala o kopya siteden gelir elde ediyorum :)

Benim canımı sıkan nokta bu aptal yandex beni banlamıştı ve virüs olarak gösteriyordu. Üstüne üstelik virüsünde nerde olduğunu göstermiyordu. Sadece anasayfa diyordu. Neyse sitenin temasını herşeyini komple değiştim sonra oda olmadı. Yandex türkiye ofisi hemen yakınımızdaydı oraya giderek sorunu bugün çözdüm. Daha sonra banım kalktı ve bir baktım bu aptal beni kopyalayan sahte site yandexte benden yukarı sıralarda görünüyor. Fakat google'de öyle değil tabii. Yandex bu yüzden aptal bir arama motorudur.

Bende bu yüzden o içeriklerimi kopyalayan siteyi banlatmak istedim. Ve yardımlarınızla banlattım, sağolun.
bulgay

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al