Pop-up reklamlar kazançları iyi olduğu için tercih ediliyor ancak bazı şerefsiz Türk reklamverenler bu reklamlara da hile ile adult bulaştırdı. Adcash ve Revenuehits firmalarında denedim ancak muhtemelen tüm firmalarda bu şerefsizler var.
Olay şu şekilde : Bu şerefsizler Pop-up reklamları 5-6 yönlendirme yaparak adult içerik olan sayfalara yönlendiriyor. Bu adult sitelerde bulunan resime tıklanıldığında aylık 56 TL karşılığında abone olunacağı küçük yazılarla yazılmış ve muhtemelen tıklanıldığında ücret anında Cep Telefonu faturanıza yansıyacak.
Wifiden girenler bu reklamları göremiyor sadece mobil internet kullanıcılarını hedef alıyorlar ki rahatça soysunlar.
Bu şerefsizler ülkemizdeki kanayan yara mobil ödeme açığından yararlanıyorlar. Maalesef kanuni olarak çok fazla yaptırım uygulanmıyor.
Ekte 2 tane resim var chrome geçmişine ait burdan siteden yapılan tıklama ile yönlenen sayfaları görebilirsiniz. Aslında açılan sayfaların ekran görüntüleri var ama yetişkin içerik olduğu için yükleyemiyorum.
Konu ile ilgili Revenuehits ve Adcash firmaları ile görüşüp bilgilendirdim. Ama onlarında yaptırım uygulayacağını sanmıyorum. Zira yaptırım uygulasa bile bu iyi aile çocuklari yeni siteler açarak bu işe devam edecektir.
En ağırıma giden de bu hileli hurdalı pis işleri hep bizim insanımızın çıkarıyor olmasò :mad::mad: