lostyazilim

Türkiye'nin Şehircilik Portalı'nı açtık.

11 Mesajlar 1.732 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ensylmz ensylmz ŞBP Türkiye Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Şehir Plancısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 13 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, biz Şehir ve Bölge Planlama(ŞBP) mezunuyuz. Üniversiteden bu yıl mezun olduk. PLANSIZ, FONKSİYONSUZ ve ÇARPIK KENTLER e dur demek ve alternatif akıllı çözümler üretmek için arkadaşlarla şehircilik portalı açtık. Wordpress konusunda henüz 1 aylık bilgimiz var. sizden çok şey öğrendik. sitemizi inceler misiniz ? Değerli fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var. şimdiden hepinize çok teşekkürler :)

www.sbpturkiye.com

ŞBP TÜRKİYE
Türkiye'nin Şehircilik Portalı

ŞBP Türkiye l http://sbpturkiye.com l Türkiye'nin Şehircilik Portalı
wmaraci
reklam

niyazifurkanbar niyazifurkanbar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad N** B**
  • Mesajlar 57
  • Beğeniler 0 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Siteniz genel olarak sade ve hızlı bu iyi bişey. Ama benim gözüme çok sade geldi farklı bir tema deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Şuan ki tema da bir kaç çevirilmemiş yer var Home, Next, Read More gibi onları halledin eğer bu temayı kullanacaksanız. Onun haricinde site kullanışlı. Bol hitler dilerim :)

Freelance Web Developer

programbanks programbanks WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Yöneticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 130
  • Beğeniler 19 / 42
  • Ticaret 3, (%100)
ensylmz öncelikle hayırlı olsun siteniz dediğiniz gibi site sade ve anlaşılır. açıkcası ben sitenin işleyişine bakarım görsel olarak gördüğümüz tema ilerleyen zamanda değişebilir fakat şu an için ultra gerekli bir durum değil. şimdiden söylemek isterim seo konusunda htaccess dosyasının mutlaka bir yedeğini alın.Hatta şimdiden yedek almanız daha iyi olur. yeni açılan bir site için sosyal medyada 718 beğenme gayet iyi çevreniz dahi olsa insanlar ne yaptığınızı biliyor. 5 kişi kendi sayfalarında 1 tane yazı bile paylaşsa sayfanız için çok iyi olacaktır. tebrikler ileriye dönük bir site makaleleriniz ve seçtiğiniz görsellerin kalitesi de cabası ben çok beğendim.

• Üyelik 04.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Şehir Plancısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 13 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

niyazifurkanbar adlı üyeden alıntı

Siteniz genel olarak sade ve hızlı bu iyi bişey. Ama benim gözüme çok sade geldi farklı bir tema deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Şuan ki tema da bir kaç çevirilmemiş yer var Home, Next, Read More gibi onları halledin eğer bu temayı kullanacaksanız. Onun haricinde site kullanışlı. Bol hitler dilerim :)

şu an için içeriğimiz az olduğu için sade tema ile başlayalım dedik. ayrıca tema seçimimizi uzun vadede içerik talebi doğrultusunda yapalım dedik :) eksik noktaları belirttiğiniz için çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Şehir Plancısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 13 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

programbanks adlı üyeden alıntı

ensylmz öncelikle hayırlı olsun siteniz dediğiniz gibi site sade ve anlaşılır. açıkcası ben sitenin işleyişine bakarım görsel olarak gördüğümüz tema ilerleyen zamanda değişebilir fakat şu an için ultra gerekli bir durum değil. şimdiden söylemek isterim seo konusunda htaccess dosyasının mutlaka bir yedeğini alın.Hatta şimdiden yedek almanız daha iyi olur. yeni açılan bir site için sosyal medyada 718 beğenme gayet iyi çevreniz dahi olsa insanlar ne yaptığınızı biliyor. 5 kişi kendi sayfalarında 1 tane yazı bile paylaşsa sayfanız için çok iyi olacaktır. tebrikler ileriye dönük bir site makaleleriniz ve seçtiğiniz görsellerin kalitesi de cabası ben çok beğendim.

açıklayıcı görüşünüz için çok teşekkür ederim :) Seo konusunda htaccess dosyasının yedeğini alın demişsiniz. Çok bilgimiz yok ama tüm sitenin yedeğini alıyoruz. bu bahsettiğiniz şeyle aynı sanırım. değilse de bilgilendirirseniz çok sevinirim :) iyi çalışmalar dilerim :)

• Üyelik 07.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Yöneticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 130
  • Beğeniler 19 / 42
  • Ticaret 3, (%100)
ensylmz bunun için ftp sunucusuna bağlanmanız gerekli. herhangi bir ftp programını kullanarak yapabilirsiniz. .htaccess dosyası genellikle sunucuya giriş yaptğınız var sayıyorum ;

httpdocs/.htaccess de bulunur.

nasıl yedek aldığınızı bilmiyorum fakat htaccess gizli bir dosya olduğundan bazen yedeklerde de görünmeye biliyor.

ücretsiz ftp programı : filezilla var hızlıdır

• Üyelik 04.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Şehir Plancısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 13 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
programbanks yedeklemeyi şu wordpress eklentisi ile yapıyorum :

All-in-One WP Migration

Export/File
sizce bu eklenti htaccess i de yedekliyor mudur ?

ftp hiç kullanmadım. ama eğitim videolarına bakıp kullanmam gerek. Hosting Şirketi yapmıştı wordpress kurulumunu. ben sadece admin panelinden kullanıyorum.

• Üyelik 07.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Yöneticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 130
  • Beğeniler 19 / 42
  • Ticaret 3, (%100)
ensylmz admin panelinde eğer sunucu üzerindeki dosyalar üzerinde gezinti yapabiliyorsan da yapılabilir. bu da olmaz ise suncuya giriş yaptığınız yerden 100% vardır oradan da halledilebilir.sonucu bildirin buradan benim çok canım yandı dikkatsizliğim yüzünden başkaları uğraşmasın en azından.

• Üyelik 04.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Şehir Plancısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 29
  • Beğeniler 13 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
programbanks bu bahsettiğiniz htaccess dosyası seo ile ilgili sanırım. diyelim ki ben sitemin yedeğini aldım. seo ayarlarının yedeği alınmamış olabileceğinden mi htaccess üzerinde duruyorsunuz pek bilgili olmadığım için soruyorum kusura bakmayın. ayrıca admin panelinde bu tür dosyaları görüntüleyemiyorum. hosting firmama söylersem hallederler sanırım ?

• Üyelik 07.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Yöneticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 130
  • Beğeniler 19 / 42
  • Ticaret 3, (%100)
aslında uzun uzadıya yazıp da şu an için hiç alakanız olmamsı gereken bir konuyla kafa karıştırmak istemem seo hocası güzel açıklamış bknz: https://www.seohocasi.com/htaccess-nedir/ . tema değiştirmeye gitmeden önce mutlaka hosting firmasına mevcut seo linklerimi sorunsuz bir şekilde kullanacakmıyım diye sorduğunuzda size gerekli açıklamayı yaparlar. bende artık bu durum takıntı boyutuna ulaştı masa üstünde var açıp bakıyorum ara ara içindekiler gitti mi silindi mi eksik var mı boşluk varmı vs. :) kontrol hostingde ise iyi. ilk wp kurmuştum ne çektirdim hosting sahibine be. :D

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al