merhaba arkadaşlar wordpress ile bi site yapıyorum öncelikle belirteyim daha önce de wordpress site yaptım ama böyle bi sorunla ilk defa karşılaşıyorum. sitenin tasarımında değişiklik yapmak istiyorum. css doyasında yaptığım hiç bir değişiklik, ekleme ya da silme siteye yansımıyor. kullandığım temada mı bi sorun var anlamadım.
Çözüm: temanın .css dosyasını ek olarak tarayıcı da aç. Sen css de değişiklik yaptıgında tarayıcıda açtıgın css dosya sekmesine gel f5 çek sonra da siteye f5 çek yenilik görebilirsin. :)
Eğer ki Css dosyasının Header'da olduğundan eminseniz, yani hiçbir komut tarafından çekilmeyen bir dosyayı düzenlemiyorsanız:] chrome bu son bir aydır bana da aynısını yapıyordu ve çözümü basittir.
Css dosyanıza versiyon bilgisi eklerseniz çözülür. Atıyorum Head tagları içinde css dosyanızın şöyle bir yolu vardır.
bu linkin .css sonrasına bir versiyon verin, şunu ekleyerek ?v=1
yani;
ve bunu her css dosyasını değiştirdiğinizde değerini arttırarak devam edin.
atıyorum css dosyasını değiştirdikten sonra Header.php ye girin ve o değeri "?v=2" yapın.
her css müdahalesinde bunu tekrar ederseniz, Cache falan silmeden sonucu tarayıcıda alırsınız.
unutmayın ki siz ne kadar cache silerek görseniz de sitenizin ziyaretçileri o zahmete girmezler.