ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Merhaba arkadaşlar, içinden çıkamadığım bir sorunla karşı karşıyayım. Programın içerisinde web browser var, bir nevi web tarayıcı görevi görüyor program. Bu programı yayımladıktan sonra insanlardan aldığım geri dönüşte farkettim ki IE 11 aktif olması gerekirken IE 7/8 aktif oluyor buda girilen sitelerin görünmemesine, hatalı görünmesine neden oluyor. Bunun çözümü olarak kodlarla kayıt defterine 11 sürümünün çalışması için kayıt yaptırdım, fakat program yeniden başlatılmadığı sürece IE 11 aktif olmuyor. Ben şunu istiyorum iki çözüm olabilir. Ya program başlamadan kayıt defterine kayıt yapılsın program açıldığında da otomatik olarak IE11 aktif olsun, yada program açıldığında kişinin kayıtı başarılı tamamlandıysa program tek seferlik yeniden başlatılsın, her açılışta sürekli değil. Bana göre program açılmadan kayıt defterine kayıt yapılması, programın sonradan başlaması daha uygun görünüyor fakat beceremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Şuan Üniversite Öğrencisiyim.
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kardeşim tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım ama
c# Windows Form da Application.Restart();
Komutu ile yeniden başlata bilirsin.
Nasıl bir Masaüstü Programına ihtiyacınız var?
ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Kayıt defterinde programımızın Internet explorer 11 ile başlamasına dair bir kayıt var, bu kayıt var olduğunda yani IE11 in kayıtı oluştuğunda programı tek seferlik yeniden başlatmak istiyorum. Yeniden başlatmamın sebebi IE11 in aktif olması için kayıt yapılsada program yeniden başlatılmadan aktif olmuyor. Restart komutunu örneğin load olayına yazdığımızda defalarca restart atıyor, ben bir şarta bağlayarak sadece bir defa yeniden başlatmasını istiyorum. IE11 aktif olması için bir kere restart atılacak daha sonra program kendi seyrinde restart atmadan devam edecek, başka zaman açılsada. Bunu kontrol etmek için veritabanı mantığında metin belgelerine kayıt yaptırarak denedim ama kafa biraz karışınca yapamadım.
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Internet Explorer olmak zorunda mı başka bir tarayıcı denediniz mi ?
Boyunuzdan büyük işlere kalkışın.
ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Evet çok denedim bir çoğu sorunlu. İe işimi görüyor şu sorunu bi aşsam.
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
Ö** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google Chrome denerseniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Boyunuzdan büyük işlere kalkışın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Sorununuzu şöyle çözeblirsiniz. Oluştururken control adında bir değişken yapın ve formu açarken control değişkenine 0 gönderin, gerekli şart sağlandığında kayıt defterine girmeden kontrol değişkenini 1 yapın. restartın bulunduğu yerde de kontrolu tekrar 0 yapın ve sadece kontrol değişkeni 1 se restart yaptırın
ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Şöyle bir sorun var, bu işlemi her seferinde soruyor. Yani her seferinde kontrol true / 1 oluyor. Kişi kayıt defterine IE11 için kayıt yaptırdıysa form her açıldığında kontrol 1 olacaktır demektir.
Sorunu şu şekilde çözmeyi deneyeceğim fb gruplarından birisi yardımcı oldu henüz denemedim;
"Browser objesini oluşturmadan kayıt defterine kaydedersen eğer browser oluştuğunda kayıt defterindeki ayarı göz önünde bulunduruyor. initialize etmeden önce kayıt anahtarını kaydetmen lazım."
Ben sürükle bırak yöntemiyle oluşturdum webbrowserları, bu sefer kod ile oluşturacağım, oluşturma sırası kayıt sonrasında olacak. Büyük ihtimalle bu metod işe yarar.
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Software Developer
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
formun load ına kayıt defterinde o istediğin bilgi var mı yok mu diye bir sorgu koyacaksın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Gecko fx kodlamıştım tavsiye ederim bi bak istersen.
Konuya git.
Proje ve Kod Paylaşım Platformu
https://www.projevekod.com