Video olarak izle :


Güzel şeylerde oluyor. Ancak birazdan anlatacaklarım kağıt üzerinde yaptım/oldu mantığıyla kalmadıkça ve uygulandıkça güzel şeylerde olacak umudu doğuyor içimize.

Şu paragrafı pür dikkat okuyun;

“Çağımızda bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki gelişmeler toplumsal hayatı her yönüyle şekillendirmektedir. Bu gelişmelerin içinde olan, katkı veren ve gelişmeleri yönlendiren toplumlar, bilgi ekonomisine geçerek bilgi toplumunu oluşturmaktadırlar. Bu gelişmelerin dışında kalanlar ise dünyayı yönlendirmede, ekonomiyi şekillendirmede ve toplumsal refahlarını yükseltmede başarılı olamamaktadırlar.”

Yukarıda ki paragraf ilk etapta muhalif bir yazarın veya muhalif bir bireyin kaleme aldığı bir eleştirel bakış açısı gibi gözüküyor değil mi? Çünkü özeleştiri kavramı pek bize göre bir şey değildi bugüne kadar. Oysa ne güzel bir şey olduğunu okurken anlıyoruz.

Birazdan ne olduğunu anlıyoruz pür dikkat okumaya devam;

“Bu nedenle bilgi ve iletişim teknolojileri alanında ki gelişmeleri takip etmek, bu alanda gelişmekte olan teknolojileri incelemek ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak ülkelerin en önemli hedefleri arasındadır.”

Yukarıda yer alan bu açıklamalar 19/12/2016 tarih ve 2016/46 sayılı resmi gazetede yayınlanan Türkiye Yazılım Sektörü Stratejisi ve Eylem Planı (2017-2019) ’nın giriş yazısında yer alıyor.

Bu konu ile ilgili kendi bloğum da çok daha detaylı bilgi ve yoruma yer verdim; Başlıca

Bilişim firmalarına yetkilendirme belgesi mevzuat düzenlemesi ne zaman hayata geçiyor?

Eski iş modelleri neden önemini yitirdi?

Neden Yazılım?

Eylem planının amacı nedir?

Eylem planının hedefleri nelerdir?

Eylem planında yer alan ve uygulanmaya çalışılacak dikkat çekici başlıklar nelerdir?

bu konuları merak ediyorsanız tam makaleme buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : http://www.emrahyuksel.com.tr/turkiye-yazilim-sektoru-stratejisi-ve-eylem-plani-neler-getiriyor-204