lostyazilim
tr.link

Mobil uygulama geliştirmeye hangi dilden başlamalıyım?

15 Mesajlar 1.952 Okunma
acebozum
tr.link

MrB MrB WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 945
  • Beğeniler 87 / 262
  • Ticaret 1, (%100)

curve adlı üyeden alıntı

MrB veritabanına bağlanılabiliyor mu hocam hybrid uygulamalarda?

elbette

googleasistan
webimgo

berkangndz berkangndz Php & Swift Developer Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek .
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 366
  • Beğeniler 175 / 87
  • Ticaret 7, (%100)
kesinlikle swift, bana göre ios ile ilerlersen daha iyi olabilir tabi senin tercihin şahsen ben swift ile ilgileniyorum, tabi her dilin kendine göre bir güzelliği var :D sonuç olarak syntax yapısı birbirine benziyor genelde bir sistemi mantık olarak anlamaya başladıktan sonra diğer dilleri daha rahat öğrenirsin

not: swift ile alakalı sorun vs. olursa mesaj atmaktan çekinme hocam yardımcı olabilceğim kadar olurum :)

curve curve WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 14 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
berkangndz Çok sağolun hocam, XCode'u yükledim. başladığım zaman sizide rahat ederim :D

Zuperman Zuperman WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen Adayı
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 531
  • Beğeniler 55 / 97
  • Ticaret 5, (%100)
Ben c# a hakim olduğum halde java ile başladım hocam, mobil platforma java ile giriş yapmak daha mantıklı bence çünkü java bilince mobilin dışınada çıkıyorsun.(tv,yönetim sistemleri vs)

Hayat seni yıkabilir ama önemli olan yıkıldığın zaman daha sağlam ayağa kalka bilmektir.
wmaraci
wmaraci

SoftwareDeveloper SoftwareDeveloper WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisliği
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** S**
  • Mesajlar 79
  • Beğeniler 4 / 36
  • Ticaret 1, (%100)
Bir iki sene önce native fanatiğiydim. Fakat gelinen duruma bakıldığında React Native kullanmak gayet mantıklı geliyor. Native e port etmesi performans açısından Hybrid teknolojilere göre oldukça avantajlı.

Ayrıca React ın hali hazırda var olan kütüphanelerinin yetmediği noktada native component yazıp react tarafında kullanabilirsiniz.

React Native öğrenerek web tarafınada yatırım yapmış olursunuz, ayrıca javascript kullandığınız için nodejs ile uygulamanıza backend servisleri yazmanız da kolaylaşır.

Benim tavsiyem React Native yönündedir. Şu zamanda hem androide hem iosa ayrı ayrı native yazmak oldukça zahmetli olabilir, React Native ile bu problemi bir nebze çözüyorsunuz.

php, java, python - django, nodejs, vuejs, reactjs, angularjs, c# asp.net mvc...
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al